Thursday, January 27, 2011

makan roti boleh menyebabkan kanser kuku


Ohoiiiii....

dah2....jangan nak bising2 pasal tajuk havoc tu...hahahaha....
Hari ni aku nak cerita pasal roti......

kalau korang beli roti la kan....aku sangat pasti korang akan dapat pengepit tutop roti yang ade tarikh expired........*ayat tambi......alaaa....yang ni ha......


Lagikan.....kalo korang perasan kan.....lubang dier tu kan....macam bentuk bear.....korang nampak tak?....ke imaginasi aku yang lebih2...hahaha


Time kecik2....aku tak suke tengok lapisan roti yang paling atas.....yang ader kaler coklat banyak2 tu....sebab rase cam buruk giler.....haha



Soo.....kalau aku orang pertame yang bukak roti tu....aku akan skip yang paling atas tu....buat2 tak nampak la...hehehe...



Bukan stakat first layer.....layer2 lain yang ade kaler coklat tu pon aku buang....keh3....aku rase bende tu x sedap......



Tapi....tu zaman kecik2 la.......sekarang aku bantai je semua roti tu.....kalo lapar giler....ngan habuk2 skali aku telan...hahaha.....roti sedap dimakan bersama Nutella....yummy :)


damn budak kecik! apesal ko comel sangat?....heheh...tnx google bagi gambar......


*pssssttttt~ ader ker kanser kuku?.....

73 comments:

  1. ko dik...tajuk dah mengerikan akak tau...

    haish..samalah peel ko ngan akak nie hah
    bukan takat dulu...sekarang pun akak skip jer lapisan yg 1st tu..tak sedap....tp takpe, now ada alternatif lain utk lapisan2 yg tak nak di makan begitu saja....akak buat puding roti...so, takde ler membazirkan...uissh...nutella..sedap weiii

    ReplyDelete
  2. haha. mak den selalu marah kalau den buang part cokelat2 tu. kate nye membazirrr. pastu kena letiaqqqq. hadoii.

    ReplyDelete
  3. saba jela.. tjuk gempak gile

    ReplyDelete
  4. lol..ingat apa tadi..dah la peminat roti ni..-.-

    ReplyDelete
  5. maru nak cuak bila baca tajuk tu..haha..betul2..tak suka jugak makan 1st layer tu..xsedap..keras..tapi kalau kulit tepi tu..makan je..melainkan memang betul2 keras..sebab nanti bila buang tepi roti yu dah jadi kecik..hehe

    ReplyDelete
  6. eiiii..beliau ni mmg taw, tajuk sikit pnye scary !ooo x mkn roti yg hitam yer..smpai ati..kecik ati roti tuh

    ReplyDelete
  7. haha aku smpai skrg tak suke tepi2 roti tuh!

    ReplyDelete
  8. tajuk wat gempak je.. dah r baru pas makan 5 keping roti semalam.. ish ish

    ReplyDelete
  9. dem igtkan ngeri tadi...haha saye suke makan roti ngan tuna...hahha

    ReplyDelete
  10. he he he...xperasan plak akak yg tu mcm bentuk teddy bear..balik nnti akak cek yer..

    samalah xsuka bhagian atas roti tu..dahlah keras...

    ReplyDelete
  11. hahaaa.... tp aku dr dulu sampai skrg mmg x mkn lapisan paling atas dan bwh tue... xtau apa pasai... anyway, kanser kuku.... uhmmm ade kot... skrg nie mcm2 kanser ade..... kanser komputer je xde ag kot.... tp virus mmg bnyk hahaha.....

    ReplyDelete
  12. hehe...sama la kita...,

    wei g tgk wyg dgn sapa..jgn bwk awek ko..bwk la aku..hihi

    ReplyDelete
  13. ehehe. kita makan roti dengan jem strawberry je nutella mahal. hahahaha/ =p

    ReplyDelete
  14. haha..aku pon sama..yang roti no.1 dengan last sampai sekarang aku tak makan

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. akak baca skali imbas je tajuk ko..tahu dah havoc je hehe suka makan roti letak milo byk2 nyumnyum..

    ReplyDelete
  17. lapisan coklat tu kalau bakar buh susu likat ngan milo...... PERGHHHH!!!

    ReplyDelete
  18. ape kena mengena nyer maka roti ngan kanser kuku....bikin aku suspen jer...

    ReplyDelete
  19. :) ingat kan betul2 ni lawa ke

    ReplyDelete
  20. akak suka roti ini
    ---http://suhaidasupalio.blogspot.com/2011/01/peluk-dan-puas_28.html

    ReplyDelete
  21. @fathiah

    review ur blog, hope u like it =D

    http://wokeh.blogspot.com/2011/01/blog-roq-yang-rock.html

    ReplyDelete
  22. tang roti yg ala² rentung yg sodap tu.. HEAVEN.. huhu.. lagi golap lagi besh.. ;)
    adik bradik x suke roti keras tuh eh :P

    ReplyDelete
  23. buat saspen je..ingat betul2 lah mkn roti leh dpt kanser kuku..

    ReplyDelete
  24. same la habit kite...
    dulu mak salu marah sebab membazir katenya...
    tapi pndai curik2...heheheheh

    ReplyDelete
  25. @zAnNa@mAMaBaTriCE

    sori kak....tajuk entry2 saye memang camtu...keke....ape2 hal pon nutella sedap...haha

    ReplyDelete
  26. @.:padie_eyla:.

    haha...memang mak marah...tapi buat jugak..kan kan kan ?

    ReplyDelete
  27. @LuNa

    chill la luna...aku pon x pasti wujud ke kanser kuku..haha

    ReplyDelete
  28. @Yulia Fajrin

    peminat roti???....hehehe....sory2.... no offence

    ReplyDelete
  29. @bantalbucuk

    wahhh....pemakanan yang bagus!!....x membazir.....memang akn jadi kecik...huhu

    ReplyDelete
  30. @d_LA

    roti kecik hati???....boleh ke??....nanti dier nangis x?...huhu

    ReplyDelete
  31. @Cik TeN10

    hahaha....kes tetap pendirian nih....:)

    ReplyDelete
  32. @kay_are

    mak ai....5 keping ko tibai......xpe2...xkan kene kanser punye...:)

    ReplyDelete
  33. @:.nick.:

    heeee....tuna pon sedap....tapi bau dier kuat....

    ReplyDelete
  34. @Softtouch [Hanim]

    betul kak....memang macam teddy bear..hahaa

    ReplyDelete
  35. @fathiah

    ha?.....x pernah pulak dengar kanser kuku......komputer memang banyak virus...lagi2 kat CC..demn je...huhu

    ReplyDelete
  36. @Ujang9897

    aku x leh pergi tengok wayang...pas tiket kat member lain je...haha

    ReplyDelete
  37. @ShidaHaron

    nutella memang semua mahal.....sigh~....tapi peanut butter x sedap :P

    ReplyDelete
  38. @The Sharkox

    hahaha...biar betul ko?....berubah cepat...makanlah roti tu...kalo x dier merajuk

    ReplyDelete
  39. mantap btul smpi roti ye klip pun perhati smpi nampak mcm bear..hehe..

    ReplyDelete
  40. @qemaishak

    letak milo?.....sedap2 ....tapi senang berterabur...kak...akak nak background kat mane??

    ReplyDelete
  41. @shah-kayrul

    rilex2....memang xde kene mengene pon..haha

    ReplyDelete
  42. @lina

    ni x betul pon...tajuk havoc je...hehe :)

    ReplyDelete
  43. @fathiah

    wahhhhhhhh!!!!! aku da bukak!!!....sangat canmtikkkkkk!!!! teraru giler......wuwuwuw~

    ReplyDelete
  44. @Ummi Iman

    eeee....x sedap la kaler itam tu...keras......iman mane kak...tolong cubit pipi..hehe :)

    ReplyDelete
  45. @Dee

    xkan dapat kanser papepon...huhu...jangan risau...sekadar tajuk havoc je :)

    ReplyDelete
  46. @Riea Fadani

    kene mara hari ni.....besok buat balik...haha :P

    ReplyDelete
  47. e eh, sebijikkkk cam aku kekecik dulu.

    ReplyDelete
  48. @Ujang9897

    member aku dah book awal...hahaha....tapi tengok burlesque punye preview cam gempak je....demn! sexy nak mampos

    ReplyDelete
  49. CEHH
    aku ingat betul betul lah tdd

    ReplyDelete
  50. demm... sangat comel lah seyh... hahaha.... same lah... tak suke tepi roti yang cekelat uh... tapi lau buang mase makan depan mak., komprem kene tarik tlinge... hehehe

    ReplyDelete
  51. tajuk punye lah!!hahahah
    sama ah..
    tapi kalau makan ngn milo sodap ape..hehehehe

    ReplyDelete
  52. ee, roti itam.. campak dgn penuh perasaan tak suke.. hahaha.. nasib baik bila dah besar tak mcm tu..

    ReplyDelete
  53. aku plak mase kecik inverse ko.. lapisan yg plg atas tu aku suke mkn.. haha..

    ReplyDelete
  54. huuu .. semua orang tak suka layer atas sekali n bawah skali tuh .. hehehe

    ReplyDelete
  55. dah cuak la..sebab rajin makan roti..
    btw letak milo best pe..
    kalau nak bubuh kaya ada planta n gula sikit...memang giler best

    ReplyDelete
  56. Erm!! Adakah orang yang suka makan lapisan pertama itu???
    rasa semua orang sama jer jawapan...

    ReplyDelete
  57. baca je tajuk trus daLam kepaLa 'start esok xNak makaN roti!!!'
    dah la setiap ari makan roti...
    is2..wat dada edeN nie dup dap dup dap laju je...

    ReplyDelete
  58. @yad'z

    memang akan kene marah kalo buang depan mak....tapi memang x sedap kan :P

    ReplyDelete
  59. @sarah zulk

    ahaha....campak dalam aquarium bagi ikan makan..hehe

    ReplyDelete
  60. @Heidi Shafiq

    seriusly....aku rase ko patot jumpe pakar sykology..hahah

    ReplyDelete
  61. @Tuan Din

    ade yang makan....Heidi Shafiq.....dah suroh dier pergi jumpe pakar mental....hahaha

    ReplyDelete
  62. @RubyZ
    hahaha...sori...jangan la macam tu...kang gardenia x boleh buat untung..haha

    ReplyDelete
  63. bila dah jadi ibubapa, semua tu kena telan sbb nanti2 nak jadi contoh terbaik tuk anak2

    ReplyDelete

men men komen