Friday, January 21, 2011

A Magnolia Sherbet A day reminds me of childhood memory everyday

I love to write this post in English, But writing it in Malay is more like me :)

Semuanya bermula biler aku tengah godek2 laptop nak update blog.... Tetibe ternampak iklan nuffnang yang menyiarkan iklan Aiskrim Magnolia sherbet........huhu....

Ape lagi...aku pon klik....mase aku baca detail pasal aiskrim ni... tetibe terase macam 'flashback' zaman kecik2 dulu......

Biaser la kan......kalo budak kecik memang suke giler main depan rumah..


Tak kire lah, macam mana khusyuk pon aku main.....akan ade satu bunyi yang betul2 menarik perhatian aku....nak tau bunyi ape?.....mestilah bunyi loceng aiskrim....hehehe


Memang excited giler ah biler dengar bunyi loceng tu....cepat2 aku balik rumah...ape lagi, nak bodek mak lah kasi duit beli aiskrim...hahaha


mak aku tak kerje, jadi duit yang dier pegang pon tak banyak....tapi seperti biase, dier akan cube yang terbaik bagi ape yang anak dier nak, kalo rezeki lebih sikit, mak aku akan bagi seringgit ......time tu, kalo aiskrim berharge seringgit pon dah kire mahal dan dah boleh beli yang sedap2....huhu


Hehe....best giler ah biler da dapat duit....dengan pantas aku panggil pak cik aiskrim tu......Time kecik2 susah nak explain....so kalau nak bagitau perise yang aku nak, aku tunjuk je kat tong aiskrim tu..hahaha


Aku suke kalau aiskrim tu dalam cup....sebab biler cair dier tak tumpah kene baju....dan tak kene marah ngan mak pasal baju kotor.....haha



yang aku perasan la kan....penjual aiskrim sekarang dah tak macam dulu....errr....korang tengok gambar ni.....



nampak tak beza dier?..huhu....sekarang aku dudok kolej dekat UPM, nak tunggu aiskrim lalu depan bilik memang mustahil la.....terpakse la carik sendiri....siap pinjam motor member nak rase sedap mane aiskrim Magnolia Sherbet ni...haha




Seriously...aku pusing satu serdang carik aiskrim ni dekat kedai2 runcit biase....tapi xde plak..... yang aku tau carik punye carik terjumpe dekat station minyak.......



aku pon carik kat peti ais krim....last2 rase berkenan pulak nak ambik yang perisa manggis or dalam omputih... MANGGOSTEEN ......haha...ni gambar aiskrim tu...


Nampak iklan dier cam gempak je.....aku pon nak test la kan.....batak giler...haha


OMAIGOD! serius weh! memang sedap giler.....siap ade isi buah betul plak......memang rasa bebaloi giler beli....huhuhu.....AKU SUKE AISKRIM PERISE MANGGIS!!!!!...yeeehaaa!

 Ni gambar kenangan manis aku bersama aiskrim Magnolia Sherbet ni..heheh


*selamat tak tumpah....kalo tak rosak artwork aku..haha

Selaku pencinta alam....aku sarankan korang recycle atau gune balik bekas aiskrim yang kiut tu...huhuhu
aku siap buat bekas shiling.....tak boleh blah giler.....


Yeah! terima kasih kepada Nuffnang sebab memberitau kewujudan aiskrim ni....dapat gak aku makan...nyum2..hehe....     : )

42 comments:

  1. rase mcm pelik bile nmpk gmbr org..
    @.@
    selalu kartun je..
    ngeh3...

    ReplyDelete
  2. macam best je eskem tu. bpe ek harga dia?

    ReplyDelete
  3. uii.. ada kaler2 plak kali ni.. ada lagi je org jual aiskrim bwak tong tu.. time2 kenduri pun bleh jumpa lg.. tp kat kampung la..

    ReplyDelete
  4. harus cuba la aiskrim ni. ramai kata memang sedap pun.

    ReplyDelete
  5. tgk jer aiskrim tu..terasa nak makan gak arr..yumm!!

    ReplyDelete
  6. penjual yg pkai loceng un still ade larh .
    ptg2 or tengah hari , mesti lalu at depan umah sambil bunyi2 an loceng .
    yummy , rindu na mkn aiskim . hee~

    ReplyDelete
  7. Fuh!! Terbaiklah entry nie.. katun dah karer2.. terharu betul..
    Anda di TAH oleh http://tuandin-tati.blogspot.com/2011/01/korang-jawab.html

    ReplyDelete
  8. dang, almost had a post in English! lol!...i guess soon :D

    ReplyDelete
  9. macam jadi model iklan aiskrim Magnolia Sherbet da..hehe

    ReplyDelete
  10. nanti saya nak cuba la aiskrim tu...hehe~

    ReplyDelete
  11. haha...TERBAEK...sme2...
    dh ade kaler la...mmg lagi mantop...
    skg dh siap promote muke sekali...bravo!!!
    tp selalu dapat aikrim culik je...culik ke ha? haha

    ReplyDelete
  12. wah .. dah nampak org ye dah ..

    ReplyDelete
  13. wah..dah ada kaler... eh, magnolia sherbet bayar ko berapa untuk buat iklan dalam entri ni..haha

    ReplyDelete
  14. wah.. terbaik la. katun da ade kaler skrg. pastu siap ada model lagi. betul ke sedap eskem tu??

    ReplyDelete
  15. halamak..da lame xmakan eskem pesen dlm cup kecik mcm nih.salu beli mcflury,dabel ducth,eskem moo..mane nak carik ye?hu3

    ReplyDelete
  16. Oi, sedap sgt ke oi makan aiskrim manggis?
    Belanja aku roq.nnt aku rajen mai kolej. ;p
    weh, batak gila banyak duit 50sen.

    ReplyDelete
  17. peh...memang mantap la kau punya blog...

    ReplyDelete
  18. wahhhhh...kali ade kaler2 la katun die..suke2..erkkk.best pulak tgk eskerim tuh..kene carik gak ni kalo cani..hehe

    ReplyDelete
  19. Haha. memang panjang entry. tapi disebabkan kartun tu cute, rasa mcm baca komik

    Roq. tolong buat header kartun boleh? hehe


    Terbaru > Tahniah Zaquan Adha dan Ayu Raudhah > Email Gembira 2 - Dinner dengan Metrowealth > Tukar Banner/Link Dengan phreak-id

    ReplyDelete
  20. ahahaha.....best ni.....aiscream mangkuk nama dia masa kekecik.....

    ReplyDelete
  21. Betul mengidam ni, terus cari. Haha

    ReplyDelete
  22. wah terpengaruh nk beli tgk entry kau ni roq hehe

    ReplyDelete
  23. tweet, tweet! nak rase jugakkk! =)

    ReplyDelete
  24. ooo eskrim ni..akak xcube lagi eskrim nie...akhirnya nmpak jgk muka roq..sblum ni ssh sgt nk tgk..heeeee

    ReplyDelete
  25. congrats menang entri terbaik :D

    ReplyDelete
  26. pergh. confirm menang! sgt creative ;)

    ReplyDelete
  27. creative sgt3...suka tengok kartun lagi..kartun ..dan lagi...congrats...mesti menang...

    ReplyDelete
  28. pergghhh mantap entry...! gud luck!!!

    ReplyDelete
  29. tahniah awk pemenang minggu ke 3... jeles sbb sy x menang.. hehehe

    ReplyDelete
  30. wah,kreatif la artwork u..nak blajar boleh?hik3..

    ReplyDelete
  31. wah....tahniah kerana menangn untuk minggu ke tiga..

    memang kreatif...

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  32. tahniah!! 1500 tu..bleh share sikit

    ReplyDelete
  33. mmg bes cra ko citer..
    ptut la menang..
    thniah lg~!

    mmg creatif..

    ReplyDelete

men men komen