Thursday, January 13, 2011

makan milo menyebabkan sembelit?

ohooooiiii~


Minum milo, anda jadi sihat dan kuat!~....hahaha.....korang ingat lagi x lagu iklan milo?.....pergh....masih terngiang2 kat telinge ni.....


Mase kecik2 dulu, memang pantang giler bile dapat masuk dapur sorang2........lagi2 biler nampak satu tong hijau kat atas para yang memiliki gambar orang bersukan.......hehehe.....dah muncul dah niat nakal tu......


mase tu la kan....aku memang pendek giler......nak mencapai tong milo atas para tu pon cam dah cukup susah...terase tinggi giler....siap kene jengket lagi....hahaha


Biler dah capai je tin milo tu....aku ambik sudu, dudok atas lantai.....pastu bukak penutop tin tu.....maklumlah....tangan tak kuat lagi time tu.......haruslah memakai sudu...

OMAIGOD! seriusly......biler makan milo memang best giler ah!.......lagi2 kat dapur tu sorang2.....memang sekali suap sampai satu sudu penuh....nyum2....BEST GIILLLLEERRRRR!

Tapi........cukup tak best apabila korang x perasan yang perbuatan korang tu sebenanrnye diperhatikan oleh orang lain.......dalam kes aku...kadang2 mak aku, kadang2 kakak aku.......of kos la dorang boleh detect.....x ker pelik budak kecik duk lame2 kat dapur sorang2?....hehehe

biler dah kantoi tu kan.....perasaan bercampur baur giler....Cuak + Menggelabah + Rase bersalah + Terkejut beruk.........pastu, konpem kene marah...hehehe....ye lah kan, orang kalo nak makan milo pon letak lah milo tu kat cawan......ni siap pakai tong terus.....sape je lah nak share air liur ko tu..HAHA

by the way......sementara aku berblogging tu...sempat jugak aku bukak blog akak SweetDarling...... bukak2 je terus rase terharu....wuwuwuwu~

*sila klik gambar nak pergi blog dier

Thanks Akak!~.......level kesayangan aku terhadap akak baru saja meningkat....hehehe :P

31 comments:

  1. betol kot...coklat kan panas...tu yang sembelit...dulu time kecik2, bila makan milo..mst susah nk berak...hahaha!!!

    ReplyDelete
  2. dulu siap curi2 nak ratah milo
    ye lah harga mahal..

    ReplyDelete
  3. susah berak ke?HAHHA
    momo sangat adict dengan ratah milo.
    even dok hostel ni asyik ratah je kerja..sekarang roomate lak terpengaruh.HAHHAA

    milo sedap!

    ReplyDelete
  4. ratah milo memang heaven...
    satu lagi makan roti inti milo pun stail jugak..

    lepas tu kena marah..haha

    ReplyDelete
  5. aku makan milo pastu campur susu...wah sedap!!..haha

    ReplyDelete
  6. awat apa aku buat masa kecik semua ko tiru??? tp akak lagi sopan laa yer, pelan2 seludup milo dalam cawan, masuk bilik katup pintu.. kiranya lagi cerdik laa dr ko! hahahaha

    tau2 jer mak sound kenapa kejap sangat tin milo kosong...
    Last day today!! GA PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  7. suke milo, bau dia best tp lepas berkejaran ke tandas...aigooo...

    ReplyDelete
  8. aku memang tak boleh makan milo,
    gerenti sakit perut punya nanti :(

    ReplyDelete
  9. betul roq..kalu mkn n minum milo sellau boleh sembelit...tp mmg sedpa ratah milo...

    ReplyDelete
  10. atie suka sangat mkn milo waktu kecik!siap ada satu gelas feveret mkn milo tu.pastu mak sorok gelas tu..haha

    ReplyDelete
  11. hahahaha... sampai besar rasenye yad'z buat peragai makan milo... kadang2 makan dengan roti... nyum3... dulu mak marah sebab makan dalam cawan , pastu tak nak basuh.. habis susah nak tanggal, coz dah lekat kat cawan.. hehehe...

    ReplyDelete
  12. aahhh aku pun heran kenapa semua pencuri milo curi2 makan milo kena kaut sampai penuh/ berbukit dalam sudu? apa salah kaut sikit2 baru tak tumpah... & makan mesti tersedak sebab penuh mulut... hehehe (pengalaman....)

    ReplyDelete
  13. ingat aku sorang je suka makan milo..kuikuikuikui..:D

    ReplyDelete
  14. aku sampai dah masuk u still makan milo..tp dok kat hostel ni kena cover skit..nanti dilabel sebagai kanak2 bawah umur lagi..

    ReplyDelete
  15. hahaha...aku pun suke gatah milo

    ReplyDelete
  16. hahaaa , best mkn milo , klu duk hostel , iron milo peket 3 in 1 tuh , nty jadik mcm coklat keras, rangup ! hahaha

    ReplyDelete
  17. syg kat akk pon ade level..kakakkaa.

    ReplyDelete
  18. hahaa
    kenangan babe !
    nostalgia gile ;)

    ReplyDelete
  19. abg eq milo kurang sket...paling suka kopi...hehe

    ReplyDelete
  20. hahahaha..nostalgia betol lah..gelak bace komen kawan2 blogger sume..dulu kan eka suka ratah milo letak roti pastu letak susu pekat tu..peh nikmat gile ah.....wuuuu sedap..
    ha lagi satu,asal pencuri milo suke sgt kaut bukit2 pastu sedak...(eka pon sama)..
    nak kata tamak tahla...hahaha..

    tp mmg sembelit pon taw..
    tu skang eka minum milo yg tak sembelit punya..
    cube cr milo wif oligofruktosa..
    kat milo dah banyak varian skang..hehehe

    ReplyDelete
  21. Kecil-kecil dulu sukan bancuh semua jenis serebuk dari Milo, Horlick, Tepung dan Kopi didalam satu cawan memang best :-)

    ReplyDelete
  22. tol3 .
    mse kecik2 ske ratah milo .
    nak2 plak aku ni nakal gak dlu .
    mse darjah 2 0r 3 , time 2 tgh bulan puasa . perut lapa sgt2 .
    so , mse sume org tido . aku bkak tin milo and ratah milo 2 . haha . then siap bwat air milo . (^_^)
    keesokkan hari , aku ternampak abg aku (tua setahun dari aku) ratah milo .
    aku terus bagitaw mak aku "MAMA , ANGAH TA PUASA"
    hahahaa ! =D

    ReplyDelete
  23. lagi terbaek, bia sampai die masok angin (jd keras)....heavennn....

    ReplyDelete
  24. makan milo memang sedap giler kot...kan..kan..kan..

    ReplyDelete
  25. so sweet 2 remember our chilhood's time....miss it so much n want 2 go back 2 ded time...nikmat sungguh mkn milo mase 2...paling syok 1x bila milo 2 mula cair dlm mulut....perghhhh mmg malatopp...

    ReplyDelete
  26. milo....pastu vico....satu sudu dah cukup....

    ReplyDelete
  27. just follow ur blog..

    nice blog laaaaa...

    suke kartun n aku suke sgt lukis katon tp tak pandai lukis tangan sbb nnt jadi mcm hampeh...

    keep on update yaaa..nak sambung bace lggg !!!!!!

    ReplyDelete

men men komen