Friday, September 26, 2014

Pengalaman Berkhatan : Part 1


ooowwwhhhoiiihooooiiii~ 

Ape khabar semua, dah lame super duper trooper rasenye aku tak update blog especially yang kartun ber-entry panjang..... Nah! gigih aku siapkan untuk tatapan korang... kot2 ade yang rindu karya Roq yang tak seberape ni kannn~

Ok, ni aku nak story sikit, entry ni sebenarnye pasal berkhatan or lebih dikenali sebagai bersunat... (kitorang boleh bace tajuk dia lah roq!!), saja je nak emphasise kot2 ade yang terlupe bace tajuk, ye dok?

Berkhatan ni aku raselah, lebih best kepada budak2 laki, bukan ape, budak perompuan sunat time dorang baby, so memori pasal berkhatan ni kurang sikit la. Yang pasti, pengalaman berkhatan adalah satu memori special buat kami kaum laki. So kepada gadis2 dan wanita2 yang membaca entry ni, selamilah perasaan kami... acewah~

*Bagi memudahkan penulisan entry bersahaja ni, bahasa ini akan digunakan:
-Alat sulit lelaki: KOTKOT
-Alat sulit pompuan: FIFI                                                     .....Lulz

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ceritanya bermula time aku darjah 3, time cuti sekolah, aku tengok ramai member2 aku keluar rumah berkain pelekat, pastu pegang dan angkat satu bucu kain pelekat tu. Agak musykil gak la apehal dorang pakai camtu. Rupenye musim bersunat daaaa~

(buat siapa yang tak paham kenape kene angkat kain pelekat tu tujuannya adalah bagi mengelakkan kain tu melekat dgn kotkot yang masih belom kering darahnye... LOL)

Malu kot kalau time musim sunat ko tak join berkhatan, tak 'lelaki' katanye, walhal terang2 ko dilahirkan dgn kotkot. Tapi time tu kecik lagi, memang mudah makan syko.. hahaha


Disebabkan termakan syko untuk menjadi 'lelaki' punye pasal, aku menangis kot kat rumah, mintak disunatkan cepat2. 


Parents aku pon ape lagi, dorang da tau aku dah ready nak berkhatan, cepat2 dorang set appointment ngan doktor, ye la, tak semua budak laki nak disunatkan, takut katanye......Tak silap aku next week lepas aku meroyan nak kene sunat tu, terus sampai turn aku kat klinik.

Aku ingat lagi, time hari aku kene pergi klinik tu, mak ngan abah buat kenduri doa selamat kecik2. Hairan aku apehal la tetibe ramai orang dtg rumah. Pastu ramai makcik2 lepak kat dapor potong2 bawang semua. Ada la sorang mak cik ni kan, dia cakap something kat aku, tapi aku tak paham sangat...


Dekat dalam bilik mandi, barulah aku paham maksud tersirat makcik tersebut, lalu cell2 otak berhubung cam dalam iklan susu kat TV..... Dia suruh aku mandi air sejuk lame2 sebab nak bagi kebas kotkot so xdelah sakit sangat time sunat. Dalam hati aku terbunyi sikit "makcik ni tak pernah dengar 'ubat bius' ke?"

Disebabkan aku da tau doktor akan guna ubat bius dan takkan menggunakan barang seperti parang dan batang pisang, aku pon watlek je la. TAPI, mak aku ngan makcik2 tu semua suruh aku mandi lama2, aku pon tak tau nak buat ape dalam bilik mandi, sengaja aku bukak air paip konon2 tengah mandi...hmmmm... Baca bahan2 shampoo pon terase best. Haha!

*gigih aku pergi bilik mandi nak cari name bahan tu lulz

Lepas mandi, bersiap2, aku pon pergi klinik, Abah temankan. Dekat klinik, ade budak tengah disunatkan sebelom turn aku, menjerit-jerit kot!! tapi serious, tak effect kat aku langsung, sebab aku memang tekad nak kene sunat dan jadi lelaki cepat2. hahaha!

Yang paling annoying, kene tunggu sejam sebelom aku masuk bilik dan dikhatankan. Lalu terlintas la kat fikiran, sia-sia je aku mandi lama2 dan membazir air konon2 nak bagi kotkot kecut, sejam menunggu punye pasal, elok je kotkot mekar balik. LOL


Dekat dalam bilik, Doktor pon suruh aku baring atas katil..... Sekali nurse pompuan da keluar, malu kot!!! Dier suruh bukak seluar and of course, kenelah dier pegang kotkot aku nak betolkan position untuk bius. Lulz

Parents aku cakap, time kene sunat bacalah selawat ke ape, mintak dipermudahkan etc. Aku pon buatlah bende2 tu time operation..... Aku rase kalau kene sunat time umor 20-an ni, mau keluar perkataan F je banyak, dulu2 suci, umpama kain putih gituuu, nak mencarut pon takot. haha!


Bila sampai rumah, mak aku tanye, aku bukak mata ke time Doktor tu bedah?, aku cakap aku tutop mata sebab cuak, lalu aku pon menujukan soalan yang sama dekat abah aku since dier pon ade dalam bilik tu jugak. Bila aku tanye, abah aku jawab dier pon tak tengok. Rupe-rupenye abah mabuk kalau tengok darah..... hahahahahaha

Nantikan sambungannye :) ................




Jangan lupe like kalau suke entry ni ok ;)



Monday, June 23, 2014

roq_reality_doodle: Paus Panda Keji


Once upon a time, there's a panda that love to swim so much that he turn into an orca or the killer whale lol (I made this up)

 When I was a kid I imagined it must be so majestic to see an orca jump out of the blue sea water. Sadly the beach nearby my house is only full of mud and the water is always brown. Plus, there's no orca in Malaysia ocean..... #Lame 

I always thought the big white spot nearby its mouth is actually its eye. But no, it was just white spot......#Dissapointed 

Do not be fooled by this slick cute big creature. They're actually smart animal. And sometimes act likka douche. They always play with their food too. Well fux u too panda fish.


roq_reality_doodle: Hari Tanpa Awan


Went to the paddy field this afternoon. It was a cloudless sky. So I draw an animal that represents me best, pretending it was a piece of cloud. Hahaha. Pssstt, I want to share a big secret, im a weresloth. But, instead of waiting full moon, I can transform anytime I want. I iz lazy. Lol. 


roq_reality_doodle: Suara Robot Depan Kipas


If u never did this as a kid, dont talk to me. Talk to your fan first, then only you talk to me. Hahaha. Who needs auto tune machine when u have this witchcraft thing that converts your normal voice to transformer robotic voice. 


roq_reality_doodle: Rasaksa Tong Sampah


So the idea came when my mom ask me to bring the garbage out. I introduce to u.... The Trash Monster. Apparently he likes to sing..... 


roq_reality_doodle: Tiang Depan Rumah


When I was a kid, I love to climb the electric pole infront of my house pretending im a koala. I swear, at that time I have like spiderman sticky super power. I climbed damn high I can see my house's roof from top (???). My mother and the neighbours have warn me countless times on why it is not safe to climb that pole. But I dont give so much fux for im a koala. Hahaha



roq_reality_doodle : Dang Mosquitoes


Manage to electrocute a couple of mosquitoes. Hahaha. Trying a new style of art by merging my doodles with the environment. More to come :). Good night everyone.... have a good mosquito-free night sleep :) 



Friday, June 20, 2014

Blogger mintak penampar


Owhhooiiiii~

Ko ni roq.... klau buat blog tapi x hapdate, baik ko tutop teros je blog ko. Puiiiiii *monolog dalaman

Hai semua..... kita post entry ni pakai phone... batak sikit. Hehe

Wednesday, March 19, 2014

Bahan Porno Ketika Kecil



I dont know bout girls, but im pretty sure boys will do this :D LOL. And Im very sure that Im not the only person doing this. pffttttt~





cartoon blog, humour blog, funny blog, creative,

Tuesday, March 11, 2014

Kejadian Waktu Malam Yang Tak Best


We all had the experience where......

Our BODY be like....... I really need some sleep......

BUT our BRAIN be like...... "Tak payah tido la, best jugak kalau pikir pasal kerje, seronok jugak pikir pengalaman memalukan, tambah best kalau pikir pasal nak buat body, kalau joging pukol 3 pagi ni mesti best sebab sejuk, hmmmm jap jangan tidur lagi, ape agaknye terjadi kat pesawat MH370 ha?, hmmm besok nak pergi mane ye? Alamak! lamenye tak update blog, Tetibe rase nak melukis...etc".......

Conclusion? Pakse jugak tidor, end up tertidor 3 jam pas tu..... Ughhhhhhhh~..... 


Creative Blog, funny, humour blog, cartoon blog

Sunday, March 9, 2014

My 1st time with NIVEA’s rinse off body lotion


Well hello people! :)

Let just go straight to the point. We all have heard about Snow White, a girl so fair even her step mom get jealous of her. Do you know why Snow White is so beautiful and fair? The secret is her skin! Her skin is so healthy and well moisturize. But what did she use to maintain her skin health? Well, we never heard he story of that part.

I have decided to make a journey to find the secret product that she use. It is a hard work to know exactly where she lived, but somehow I manage to gain the information. Dont ask me how :P

Owh, I forget to tell you, it's not just Snow White who have the ability to gain relationship bond with animals. I also have that talent. So during my journey, thanks to some animal, they have decided to help me.


You know what? I think all the story of how gentle and polite Snow White, is a lie. I couldn't believe my eyes. As I reached Snow White's place, I saw her teaching animals "What The Fox Say" song.


Even tough she act a little bit weird, I must ensure my target is achieved. I must know what did she use to keep her skin healthy. Did she use witchcraft like her step mom, the witch? I have decided to directly ask her..


As quickly as I said "CAN I HAVE IT?" She suddenly changed her behaviour. She looks like the Gollum in LOTR...(maybe because she spends too much time in the woods HAHA)..... I feel afraid and weird at the same time, but I knew her secret already. So yeah... I just leave the place.... 

After reached back my place. I went to nearby shop tu purchase the secret product (which no longer a secret) a NIVEA In-Shower Skin Conditioner.

The product look so majestic!! 

NIVEA In-Shower Skin Conditioner is easy to use, and suitable for both man and woman who wants to get ready quickly.

Here is the product review and how to apply it..

SOOO Easy right? hehe

Want to know the result? What happened to my skin? Needless to say, my skin have never been so smooth and moisturize. Unlike ordinary body lotion, the NIVEA In-Shower Skin Conditioner never leave sticky feels :) .From time to time, I like to touch my own skin and I can feel myself start turning into the gollum protecting my 'precious' just like what happened to snow white. Hahahaha .....Nahhh. im just kidding :P



To know in detail what this product can do to you, you can see this literally great videos...


I wish I'm one of the hot guy in the video. hahaha

Well you all must be wandering why suddenly I talk about this great product. This entry I specially  created to join a contest  held by NIVEA and Nuffnang :)

To join this competition,you all can go and click to THIS LINK

Wish me luck guys :)

My 1st time with NIVEA’s rinse off body lotion




  

Sunday, March 2, 2014

Penggunaan Deodorant Menggalakkan Lagi Pertambahan Bulu Ketiak


3 March 2014- Kajian oleh seorang professor dari Kampung Pening Lalat di Australia iaitu Professor Madya IR. Roq Ken Cing Kaw mendapati penggunaan deodoran bukan setakat menutup bau sardin ketiak anda, malah ia menggalakan lagi  penumbuhan bulu ketiak. 

Experiment terlebih dahulu dilakukan terhadap anak buah professor tersebut yang terlalu ingin memakai deodoran ketiak setelah berkali-kali melihat perilaku pak cik nya memakai deodorant kerana terlampau malas menutup pintu bilik ketika bersiap.

Berikut merupakan gambar2 yang diambil sebelom experiment dijalankan


Disebabkan terlalu malas melayan anak buahnya, Prof Roq Ken Cing Kaw menyapukan sahaja deodorant tersebut terhadap ketiak suci anak buahnya.

Sekian, sumber berita dari Bernama, Bloomberg dan Business Times.





*ps: Blanje la 'Like' sikit kalau suke entry ni.. hahaha :P 


funny cartoon, creative, humour, kelakar, lucu


Thursday, February 27, 2014

Kartun Santai: Kenape Orang Berbadan Besar Best?



Sebab.............Hmmmm...... Ni ha...........


Sangat berguna ketika melakukan aktiviti di luar seperti  Sukan. Lagi2 time petang yang panas membahang

Jika anda tidak memiliki kawan yang berbadan besar dan bername BOB, you haven't live your life yet :P




*ps: Jangan lupe 'Like' kalau suke entry ni :)

Tuesday, February 25, 2014

Kartun Santai: Pakcik Dicabul Anak Buah Ketika Bermain Laptop


Owhhhhooooihhooiiiiii~

Ye, tajuk yang agak meleret disitu. Tapi ini adalah kisah benar. HAHAHA. Diingatkan blog aku kebanyakannya adalah kisah2 lucu dan humour. Please dont take it seriously like child molest case or something. heeee :P

OK, mari mulakan..

Kisahnye begini,  selaku pakcik yag baik dan sporting (muntah hijau), aku agak rapat ngan anak2 buah aku. Biaselah, kalau gurau2 tu aku selalu geletek dorang. Paling best bergurau ngan anak buah laki, kadang2 siap geletek ketiak ngan tetek, port paling geli lah tu. hahaha


Ade one time tu, anak buah aku tetibe datang jumpe aku dalam bilik. Lebih spesifik, anak buah aku yang bernama Nazhan Naim, Siap tanye aku tengah buat ape lagi..... aku pon layankan je la... Dandan time tu pulak aku tak pakai baju, yela, dudok dalam bilik, sape je nak tengok kan?


Dan secara tiba-tiba!!


Damn! terkejut giler aku. Geli pon ade gak. Siot punye budak!.... Tak sempat nak cekup dier dah larik laju2. Hahaha. Lepas dier keluar bilik, baru aku teringat pagi tadi aku ade geletek dier. Baik punye dier punye planning nak balas dendam. Buat2 tanya khabar la, tuptup pegang puting aku pastu lah laju2.

Takpe2, hari ni dier menang. Well played Kiddo, next time i'll be prepared.... Hahahaha

  
Creative Blog, Humour, Funny, Lawak, Cartoon

Saturday, February 22, 2014

Pinggan Free Yang Keji


Ohwwwhooiiiihhoiiiiii~

Aku selalunye seorang yang ceria, cuma lately a lil bit sad sebab abah eksiden. Anyway, everytime aku update blog aku rase happy sebab dapat jugak menggunakan skill melukis (walaupon tak lah cantik mane pong) hahahah :P

Ok, ni nak story sikit, cam biaselah, every time ada orang sakit, mesti ade orang datang melawat, ye dok? so everytime tetamu datang mesti ko serve air or makanan and last2 ko kenalah buat cucian pinggan mangkuk or in english we call it 'Do the Dishes' (giteww~)

Aku memang dah biase dah cuci2 pinggan ni..... cuma ade one time, aku tak tau lah kenape, ade satu pinggan ni yang betul2 buat aku annoying, or menyampah....


Well, sebenarnye pinggan tu pinggan free. Pinggan tu aku dapat time beli mee segera. Brand ape? korang tekalah sendiri. hahaha. Ni rupe piggan tersebut...

*sila fokus kepada  ekspresi emoticon kat tengah2 pinggan tersebut

Selaku seseorang yang tau serba sedikit mengenai ekspresi kartun, aku cam menyampah pulak tengok muke mamat kuning tu. Dier macam nak senyum tapi tak ikhlas.... ye dok?

Cube korang imagine, time korang tengah makan mee segera tu kan,  tetibe terselak mamat kuning ni. mesti secara spontan korang akan create monolog oleh emoticon tu..

IMAGINASI AKU bebunyi "hmmmm, makan meggi lagi?, pinggan pon pakai pinggan free"
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Good bye pinggan~ (the plate still not impressed ughh)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SELANG 5 MINIT KEMUDIAN~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Yeah, im poor~, still need to use that pinggan hahahahaha

*perlu ke aku buat semua ni demi sebuah entry blog? sigh~



KARTUN MELAYU CREATIVE



Thursday, February 20, 2014

Doakan ayah saya cepat sembuh


Assalamualaikum,

Pada hari sabtu 15 Februari 2014 yang lepas, abah saya iaitu Mohd Hasib telah terlibat dalam suatu kemalangan. Kejadian itu telah menyebabkan abah saya terhentak teruk di bahagian pinggul dan mengalami keretakan tulang pelvis bahagian kiri. Sedih melihat keadaan abah sekarang. Yelah, daripada abah sihat walafiat, sekarang abah hanya mampu terbaring.

Mungkin ada diantara korang yang pernah terbaca entry saya yang bertajuk 'Abah'. Dalam entry itu saya ceritakan pengalaman saya dan abah sewaktu kecil. Kalau belum baca boleh Klik Sini  

Jam tangan abah yang rosak akibat kemalangan

Dulu, masa saya kecil2, setiap kali saya terjatuh dan luka, mesti abah akan cakap begini :


Logik lah untuk abah berkata demikian, masa kecil2 memang kita selalunya mengada-ngada, benda kecil pon boleh jadi besar. Kadang2 bukan sakit mane pon, saje nangis kuat2 sebab nak perhatian.

Itu masa saya kecil, masih tidak matang. Sekarang bila dah dewasa, kita sedar yang kita menangis apabila bende itu terjadi sendiri, bukannya di paksa-paksa. DAN kita hanya menyatakan kita sakit, apabila betul2 kita merasa sakit.

Jadi, sebak hati saya bila abah saya mengadu sakit walaupun hanya melakukan pergerakan kecil. Orang tua ni, dia tak menipu, kalau dier cakap sakit, betul2 sakit lah tu.


Selaku anak lelaki sulong, saya sedar saya yang sewajarnya menjaga abah ketika sakit. Abah sudah tidak lagi mampu pergi ke bilik, segala aktiviti abah seperti makan, tidur, dan solat semua dilakukan ketika baring di atas tilam. Jadi, lebih selesa bagi abah kalau anak lelaki yang tolong.

Saya mengambil untuk pulang semula ke Senawang bagi menguruskan permohonan cuti bagi menjaga abah. Jujur, sepanjang perjalanan 3 jam itu, banyak persoalan bermain di minda saya. Siapa nak jaga Abah selepas saya sambung kerja? Sampai bila abah terlantar sakit? Siapa nak angkat abah?. Macam2 lagi soalan bermain di fikiran hingga sampai ke suatu tahap, air mata saya mengalir tanpa henti.


Setelah berfikir panjang, saya mengambil keputusan untuk mengambil cuti panjang bagi menjaga abah. Saya tiada pilihan selain mengambil cuti tanpa gaji. Tapi saya tak kisah tentang itu, tiada guna juga bagi saya jika bekerja, tetapi hati masih terfikirkan abah yang sakit di rumah. Hari selase saya bekerja separuh hari, jumpa bos minta cuti, lepas tu terus pulang semula ke Sungai Besar petang yang sama. 


Terma kasih dekat boss sebab paham situasi saya. Terima kasih juga kepada rakan2 kerja yang tidak henti memberikan kata2 semangat kepada saya supaya tabah dengan semua dugaan. Terima kasih  juga atas segala sumbangan.


   Bergantung pada keadaan, saya mngkin akan mengambil cuti yang lebih lame. Apalah sangat berkorban beberapa minggu atau bulan kepada insan yang telah berkorban selama 23 tahun untuk hidup saya. Sekarang saya lebih tenang berada di Sungai Besar, boleh tolong mak jaga abah :') 



*MOHON JASA BAIK PARA PEMBACA MENDOAKAN AYAH SAYA IAITU MOHD HASIB AGAR CEPAT SEMBUH :')



Wednesday, February 12, 2014

Kejadian Memalukan Di McDonald



Rasenye dah lame sangat2 aku tak update blog. Nah hambekkk! setelah sekian lame aku tak melukis, dapat gak aku siapkan satu entry.

So, aku teros sambung citer ape sebenarnye yang terjadi time aku pergi McD. McD Kuale Selangor secara lebih tepat.  FYI, sekarang aku kerje dekat Senawang, jadi jarang sekali aku balik Sg Besor (hometown). And dekat sungai besar takde Mcd. yeah, a bit lame disitu. Senang citer, otw sungai besar ade satu je McD iaitu di Kuala Selangor, ape lagi..... time tu je la nak beli kot.


Sampai je McD , aku ternampak ade awek kategori2 Hijabista jugak la, dier punye tudung belit2 ringan2 je, tapi yang penting minah tu cun......


So, cam biase la... Beratur, Order, Bayar, Dah dapat makanan, Blah.... Tapi sebab 2 jam driving, aku pon ambek keputusan nak rehat2 jap. 3 Minit berlalu, angin dalam perut pon berlalu pergi (kentut).....(*sumpah wa memang tak berbakat pakai metafora)


Perghhhh!! Nikmat bai dapat kentut lepas tahan kentut punye lama dalam keter. Tapi aku lupe, da 2 hari aku tak berak. Dier punye bau kawwww punye! TAMBAH MASALAH aku baru teringat awek cun tu duduk belakang aku !!!


Laju giler bai aku toleh belakang. Cepat2 aku pandang depan balik, takdelah dier dapat cam muke aku. hahaha. Tapi time sekilas pandang aku nampak muke dier, memang sah la dier dah tercium bau kentut aku.Hahahaha. MALU NAK MAMPOS weiiiii! Aku cepat2 sambar makanan dalam beg kertas, pastu aku blah laju2 pergi kereta.


Cisss..... sampai hari ni aku masih teringat2 peristiwa hitam itu. Kepada awek yang terhidu bau kentut abang, Maafkan lubang jubur abang yang celupar. Heeee~ Kalau terjumpe lagi, jangan lah jerit "Eh! awak kan yang kentut dekat McD haritu??"...... Jatuh air muke abang. haha





Saturday, January 4, 2014

Damn


As just i wanted to start the  365 project. My work have denied it all. i hate my life right now.

Wednesday, January 1, 2014

1/365 : Satu Permulaan


Owhhhooiiiihoiiiiiiiiii~

Hey! Dah tahun baru! azam pon haruslah baru! (walaupon azam2 sebelom ni ta tercapai pon pffftttt~)

Aku ingat nak update blog lebih kerap. Kot2 boleh jadi femes kannn.. hahahaha

Bagi hint sikit.... iolz dah beli printer uholzzz~ so senang lah mak nak meng-scan kartun2 mak. Hip2 hoorey! (motif kepondanan yang kurang jelas)

In conclusion, aku nak start project 365 aku sendirik. YES! in adalah bagi memotivasikan diriku yang malas ini supaya lebih rajin dan teratur ahgichiewww~


Inilah dier scanner dan alat tulis baru. Plastik pon tak bukak lagi dowww~ Dengar cite harge alat tulis pon nak naik. Kiwak betol, Pasni nak beli pen lukis pon berkire. *tarik rambut rosmah, blend sampai jadi ink. itu pon ink kualiti rendah. puiiii~