Friday, September 26, 2014

Pengalaman Berkhatan : Part 1


ooowwwhhhoiiihooooiiii~ 

Ape khabar semua, dah lame super duper trooper rasenye aku tak update blog especially yang kartun ber-entry panjang..... Nah! gigih aku siapkan untuk tatapan korang... kot2 ade yang rindu karya Roq yang tak seberape ni kannn~

Ok, ni aku nak story sikit, entry ni sebenarnye pasal berkhatan or lebih dikenali sebagai bersunat... (kitorang boleh bace tajuk dia lah roq!!), saja je nak emphasise kot2 ade yang terlupe bace tajuk, ye dok?

Berkhatan ni aku raselah, lebih best kepada budak2 laki, bukan ape, budak perompuan sunat time dorang baby, so memori pasal berkhatan ni kurang sikit la. Yang pasti, pengalaman berkhatan adalah satu memori special buat kami kaum laki. So kepada gadis2 dan wanita2 yang membaca entry ni, selamilah perasaan kami... acewah~

*Bagi memudahkan penulisan entry bersahaja ni, bahasa ini akan digunakan:
-Alat sulit lelaki: KOTKOT
-Alat sulit pompuan: FIFI                                                     .....Lulz

 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ceritanya bermula time aku darjah 3, time cuti sekolah, aku tengok ramai member2 aku keluar rumah berkain pelekat, pastu pegang dan angkat satu bucu kain pelekat tu. Agak musykil gak la apehal dorang pakai camtu. Rupenye musim bersunat daaaa~

(buat siapa yang tak paham kenape kene angkat kain pelekat tu tujuannya adalah bagi mengelakkan kain tu melekat dgn kotkot yang masih belom kering darahnye... LOL)

Malu kot kalau time musim sunat ko tak join berkhatan, tak 'lelaki' katanye, walhal terang2 ko dilahirkan dgn kotkot. Tapi time tu kecik lagi, memang mudah makan syko.. hahaha


Disebabkan termakan syko untuk menjadi 'lelaki' punye pasal, aku menangis kot kat rumah, mintak disunatkan cepat2. 


Parents aku pon ape lagi, dorang da tau aku dah ready nak berkhatan, cepat2 dorang set appointment ngan doktor, ye la, tak semua budak laki nak disunatkan, takut katanye......Tak silap aku next week lepas aku meroyan nak kene sunat tu, terus sampai turn aku kat klinik.

Aku ingat lagi, time hari aku kene pergi klinik tu, mak ngan abah buat kenduri doa selamat kecik2. Hairan aku apehal la tetibe ramai orang dtg rumah. Pastu ramai makcik2 lepak kat dapor potong2 bawang semua. Ada la sorang mak cik ni kan, dia cakap something kat aku, tapi aku tak paham sangat...


Dekat dalam bilik mandi, barulah aku paham maksud tersirat makcik tersebut, lalu cell2 otak berhubung cam dalam iklan susu kat TV..... Dia suruh aku mandi air sejuk lame2 sebab nak bagi kebas kotkot so xdelah sakit sangat time sunat. Dalam hati aku terbunyi sikit "makcik ni tak pernah dengar 'ubat bius' ke?"

Disebabkan aku da tau doktor akan guna ubat bius dan takkan menggunakan barang seperti parang dan batang pisang, aku pon watlek je la. TAPI, mak aku ngan makcik2 tu semua suruh aku mandi lama2, aku pon tak tau nak buat ape dalam bilik mandi, sengaja aku bukak air paip konon2 tengah mandi...hmmmm... Baca bahan2 shampoo pon terase best. Haha!

*gigih aku pergi bilik mandi nak cari name bahan tu lulz

Lepas mandi, bersiap2, aku pon pergi klinik, Abah temankan. Dekat klinik, ade budak tengah disunatkan sebelom turn aku, menjerit-jerit kot!! tapi serious, tak effect kat aku langsung, sebab aku memang tekad nak kene sunat dan jadi lelaki cepat2. hahaha!

Yang paling annoying, kene tunggu sejam sebelom aku masuk bilik dan dikhatankan. Lalu terlintas la kat fikiran, sia-sia je aku mandi lama2 dan membazir air konon2 nak bagi kotkot kecut, sejam menunggu punye pasal, elok je kotkot mekar balik. LOL


Dekat dalam bilik, Doktor pon suruh aku baring atas katil..... Sekali nurse pompuan da keluar, malu kot!!! Dier suruh bukak seluar and of course, kenelah dier pegang kotkot aku nak betolkan position untuk bius. Lulz

Parents aku cakap, time kene sunat bacalah selawat ke ape, mintak dipermudahkan etc. Aku pon buatlah bende2 tu time operation..... Aku rase kalau kene sunat time umor 20-an ni, mau keluar perkataan F je banyak, dulu2 suci, umpama kain putih gituuu, nak mencarut pon takot. haha!


Bila sampai rumah, mak aku tanye, aku bukak mata ke time Doktor tu bedah?, aku cakap aku tutop mata sebab cuak, lalu aku pon menujukan soalan yang sama dekat abah aku since dier pon ade dalam bilik tu jugak. Bila aku tanye, abah aku jawab dier pon tak tengok. Rupe-rupenye abah mabuk kalau tengok darah..... hahahahahaha

Nantikan sambungannye :) ................




Jangan lupe like kalau suke entry ni ok ;)



Monday, June 23, 2014

roq_reality_doodle: Paus Panda Keji


Once upon a time, there's a panda that love to swim so much that he turn into an orca or the killer whale lol (I made this up)

 When I was a kid I imagined it must be so majestic to see an orca jump out of the blue sea water. Sadly the beach nearby my house is only full of mud and the water is always brown. Plus, there's no orca in Malaysia ocean..... #Lame 

I always thought the big white spot nearby its mouth is actually its eye. But no, it was just white spot......#Dissapointed 

Do not be fooled by this slick cute big creature. They're actually smart animal. And sometimes act likka douche. They always play with their food too. Well fux u too panda fish.


roq_reality_doodle: Hari Tanpa Awan


Went to the paddy field this afternoon. It was a cloudless sky. So I draw an animal that represents me best, pretending it was a piece of cloud. Hahaha. Pssstt, I want to share a big secret, im a weresloth. But, instead of waiting full moon, I can transform anytime I want. I iz lazy. Lol. 


roq_reality_doodle: Suara Robot Depan Kipas


If u never did this as a kid, dont talk to me. Talk to your fan first, then only you talk to me. Hahaha. Who needs auto tune machine when u have this witchcraft thing that converts your normal voice to transformer robotic voice. 


roq_reality_doodle: Rasaksa Tong Sampah


So the idea came when my mom ask me to bring the garbage out. I introduce to u.... The Trash Monster. Apparently he likes to sing..... 


roq_reality_doodle: Tiang Depan Rumah


When I was a kid, I love to climb the electric pole infront of my house pretending im a koala. I swear, at that time I have like spiderman sticky super power. I climbed damn high I can see my house's roof from top (???). My mother and the neighbours have warn me countless times on why it is not safe to climb that pole. But I dont give so much fux for im a koala. Hahaha



roq_reality_doodle : Dang Mosquitoes


Manage to electrocute a couple of mosquitoes. Hahaha. Trying a new style of art by merging my doodles with the environment. More to come :). Good night everyone.... have a good mosquito-free night sleep :)