Sunday, August 7, 2011

Bende selalu berlaku : keterlupaan.......demn!


Ohooiiiiii~

wah....lame nye rase x hapdate blog...maklumlah, sabtu ngan ahad kan public holiday...so blog pon cuti sekali....(kaitan?)......okey, hari ni nak cerite pasal memori aku yang x berape nak besar....asyik2 lupe je...

Malas aku nak taip...korang tengok jelah gambar2 yang aku lukis.....cam biase...hehehe :P

Nak dijadikan cerite, on de wey pergi bilik mak ..boleh plak terserempak ngan Kak Biha. Kalo terserempak je takpe...ni siap bagi kerje lagi....haishhhhh~
Sampai2 je bilik mak, aku terus blur nak ambik ape....ni semua sebab asyik terpikir nak angkat baju dekat luar yang dah kering...
Orang cakap, kalo nak ingat balik bende yang kite lupe....kita kene pergi balik kat tempat asal yang kita pikir pasal bende tu....(Arghhh!!! ayat tambi apakah ini???).....
Walopon kadang2 korang dah ingat barang ape yang sebenarnye korang nak ambik.....punyelah malas rasenye nak berjalan pergi tempat barang tu balik.....yelah, buat bende tak bermakne dua kali.....sighhh~
Aku tak tau la aku sorang ke yang selalu kene camni....ke korang selalu kene sekali??? aku rase aku dah dalam peringkat  nyanyuk pramatang la...hahaha....

okey seperti biase.....tinggal2 la komen ye....kalo suke, sila like...XD

ps: aku ingat nak buat sambungan sikit pasal entry "paper dan nasi lemak" sebab komen2 klakar gile...haha

27 comments:

  1. alaaa.. ko pemalas ni.. kalau aku, aku gi je ketip kuku tu balik....haha

    ReplyDelete
  2. kalau dkna lupa...dkna patah balik ke tempat kejadian..then cuba ingat balik apa yang nak dilakukan..hehehe..tapi memang menjadi la petua nie.. :)

    ReplyDelete
  3. heheheh same lah,bile ada org suh buat benda lain,mesti lupa apa yg nk dibuat sblm nya.hehee

    ReplyDelete
  4. haha..betul betul. kalau lupa, pegi balik kat tempat waktu 'niat' nak buat sesuatu tu, pastu buat balik setiap perkara yang dah buat sebelum tu sampai lah ke part yang kita lupa td..

    rewind balik..confirm ingat hehe

    ReplyDelete
  5. haha bertuah kalo dpt ingat balik...tp kalo xingat jugak..huhu susah tu

    ReplyDelete
  6. lawatan balas...btw,agree ngan comic strip nih..slalu camgitu...

    ReplyDelete
  7. wahaha! lawak betul sampai cmtu skali kne ulang balik dr tmpat asal :P

    ReplyDelete
  8. ahaa...sama mcm saya nih haa, haha :P

    ReplyDelete
  9. kalau aku.. aku terus jer ambik barang yang aku nak ambik, side order aku buat kendian..

    ReplyDelete
  10. muda2 dah lupa..mkn kismis selalu ye..

    ReplyDelete
  11. aku pon kekadang camni gak. tapi dulu ah. sekarang da kurang . hahah

    ReplyDelete
  12. haha...nk boleh igt blik kku pn da jd pndek da...da xpyh ketip..haha

    ReplyDelete
  13. haha.. taw x pe.. x ske jd camni~

    ReplyDelete
  14. :) haha! same! selalu macam tu. aku ada penyakit sama macam kau la gamaknya.

    ReplyDelete
  15. oh itu mmg bese.. tu nseb baek ko trggit kuku..tringat jgak. kalo tak? mmg stress thap prkinson nk mmkir balik nk wat ape td.

    -tips:duduk, tarik nafas dlm2, istighfar byk2. insyaAllah ingat blik :)

    ReplyDelete
  16. dah nme pon pacik!!!
    haha...ko mmg kuat pelupe kan dari kt sekolah lagi...haha...kitorg pon ade gk pelupe, tp disbbkan ko tu pacik, ko yg kne pacik nyanyuk.. haha..rindu zmn sekolah..bile gurau2 kan...haishhh...

    ReplyDelete
  17. dah tua rupenye .. kalau ibu sku mesti akan cakap , "sume nak lupe . anu tu kalau tak lekat pun lupe letak mane" . hehehe ~

    ReplyDelete
  18. dlm 1 hari mesti ada bende ni. ^^

    ReplyDelete
  19. slalu gak jadik mcm ni... kalau roq dalam peringkat nyanyuk pramatang, cik eva ni dah tahap praranum dah! hahaha.. XD

    ReplyDelete
  20. perkara biasa kot lupa2 cenggitu... tp pasti kita akan rasa apa benda erkkk yg lupa tuuu

    ReplyDelete
  21. sama jugak..kadang2 tu orang tak bagi keje pon leh lupe gak. sebab tengah jalan ada yg tanya macam2. hasih.. nyanyuk pramatang?? lol. ;p

    ReplyDelete

men men komen