Wednesday, December 14, 2011

Bende yang aku suke buat time ujan....heheh



owwwhhhhooooooiiiiiiiii~


semenjak dua menjak tiga menjak, menjak - menjak ni aku tengok banyak kawasan kat malaysia ni yang ujan. terutame sekali waktu petang.....aku pon x ingat bile last aku pergi joging, asyik ujan je kan....huhuhu, pastu hujan sekarang ni x menentu, kadang2 dier ujan lite2, tapi lame......kadang2 tu lebat nak mamp.....yelah, sampai Kajang ngan KL pon banjir......


Nasib baik la aku membesar kat Sg Besar, walaupon kawasan tu kampung, tak femes dan juge takde sungai pon, aku still rase best......haha....(tatabahase hancuz)


bende2 kat bawah ni aku selalu buat time ujan.....tapi time kecik2 dulu la.......


Main Besikal
Aku memang suke main besikal sampai habis basah lencun baju aku, paling best bile hujan time balik sekolah agame petang2......dah la baju putih, habis nampak semua kulit2 badan bile baju tu melekat kat badan ..... songkok pon habis lencun!...bile pakai besok, bau kepam!.....haduyai.... Aku pon tak tau apesal, bile nak langgar lopak air je menggelabah angkat kaki....kangkang luas2.....walhal badan dah basah lencun...hahaha 

Main Payung
Kesian aku tengok kat payung.....xde pon orang nak pakai kecuali panas terik ngan ujan. Aku pon ape lagi, ambik kesempatan la pakai natang tu time ujan. Orang lain bile ujan dok umah, aku pulak suke jalan2 area taman pakai payung free berjename AVON.....(Cikton suke avon).....Best wo dengar bunyi air tu kene atas payung.....rase macam bunyi meshin gan pon ade gok....ahah...

Main Sampan Kertas
Aku ngan Dik Mi (adik aku) memang suke main natang ni..main race bot kertas..siap boleh bawak gadoh wo kalau kalah...hahaha...dengar je bunyi hujan, masing2 gigih gile lipat2 kertas nak buat sampan....selalu aku main kat longkang depan umah je .....kadang2 aku join member2 aku lain....main kat longkang rumah dorang...hahaha....dasar tak matang....

Teka, titik ujan mane lagi cepat
Bende ni bukan permainan pon....just teka2 titik ujan mane yang akan bersambung dulu pastu jatuh.....selalu aku main natang ni biler dalam kereta......kadang2 frust gak main bende ni......hahaha.....

Main Tidor-Tidor
Aku agak pasti, semua generasi pon suke main game ni.....dari baby sampai la orang tua...... lagi2 bile bergelar mahasiswa ni.....biler stress, pastu ujan pulak, memang x pergi kelas la gamaknye.....hahaha.....

sorry sangat banyak ayat je entry kali ni....dah la tatabahase tunggang langgang.....huhu

entry ni telah dimerepekkan untuk anda oleh Chandra Roq Kesaven

16 comments:

  1. time hujan suka lepak kat bilik..karoke sengsorang..hahah :P

    ReplyDelete
  2. hehehee.. main tido2 la yg plaing best ^^

    ReplyDelete
  3. Bawak beskal lelaju smbil nyanyi kuat2 dlm hujan.. i like

    ReplyDelete
  4. duhhhh~semuanya sebijik2 time momo kecik2 dulu.HAHAHA

    ReplyDelete
  5. time hujan srnk mandi hujan..hahah

    ReplyDelete
  6. kecik2 dulu paling suka main sampan kertas time hujan.bestttttt.tapi pastu kena marah dgn mak.haha

    ReplyDelete
  7. kenyataan atas tu semua penah buat, :D

    ReplyDelete
  8. dulu masa kecik, aku suka main air hujan. ;D

    ReplyDelete
  9. yang teka titik hujan bersambung sape lagi cepat tu aku memang selalu buat dalam bas/kereta. hahahaha

    ReplyDelete
  10. hahahhaha...terbaik...time ujan best makan goreng pisang+teh o panas...hiihihi

    ReplyDelete
  11. haha yang main tdo2 tu mmg sama la =D

    ReplyDelete
  12. haha.. aku suka main titik ujan dlm kete.. khayal woo

    ReplyDelete
  13. main titik2 ujan dalam kete tu dlu rasanya ade buat :D mmg tension sikit! wkaakak


    *lama dah tak datang blog ni,, baguslah blog ni :D kipidap! (ayat BM) wakakaka

    ReplyDelete
  14. Aha , sama persis kayak saya . Main hujan tapi gak pake payung yang asik

    ReplyDelete

men men komen