Thursday, March 29, 2012

Tutorial Ambil Gambar Seperti Siti Nurhaliza

Owhhhoooiiiiiiii~

Asyik2 citer pasal pengalaman idup je kan? mesti korang bosan kan? mesti rase nak muntah meggi malam tadi kan? Hari ni aku ingat nak berubah angin sikit.....nak buat tutorial....... (sila jangan ambil serius pasal tutorial ni)

Sebelom aku memulakan tutorial "3 Langkah Nak Ambik Gambor Cam Siti" ni....meh kiter tengok gambar Dato Siti Nurhaliza dulu..... ini adalah untuk memberi inspirasi kepada kita..

Credit to : ZSZPhotography

Sudah melihat gambar di atas dengan puas? Mari kita mulakan tutorial "3 Langkah Nak Ambik Gambor Cam Siti"....

Langkah Pertama
Kalo korang tengok muke Dato Siti, muke dier Masyaallah....jerawat pon tak berani nak tumbuh. betul dop? Kalo wajah2 desa cam kiter ni, jerawat membiak dengan hebat. So untuk TAK bagi nampak jerawat tu, korang bolehlah menggunakan Bedak Asas atau Fondeytion setebal 2 inchi. Lebih mudah kalo korang menggunakan Kamera beresolusi rendah. Sila gunakan kamera phone Norkiah 3GP ataupon Webcam laptop korang. Ini kerana detail2 seperti jerawat, panau atau kusta akan kurang kelihatan.

Langkah Kedua
Nampak tak Eyeshadow ataupon Bayang2 mata Siti? Ye, mekapnye tak keterlaluan dan nampak natural. Untuk menghasilkan effect yang sama, sila gunakan Pensil Khot yang diasah tajam ataupon suruh sahaja member anda tumbuk sekuat kuatnye mata anda. Nak kesan yang lebih Natural?? Sila siapkan essignment yang diberi lecturer anda, tapi ingat, kumpol dulu essignment2 tu, buat last2 minit sebelom due date. Amalkan meminum nescafey dan jangan tidur selama 2 atau 3 hari. Nescaya mata anda akan kelihatan seperti mata Siti.

Langkah Ketiga dan Terakhir
Dato siti menggunakan Tudung Mini atau Serkop untuk mengaver rambutnye. Ini menampakkan wajah yang feminin, goojes serta shanteq dipandang. Kalo korang nak Serkop yang serupa, belilah di Downtown, pasar malam ataupon Kedai Runcit Pak Abu berdekatan. Tidak ingin mengeluarkan modal? jangan risau, pinjam sahaja dari rakan2 anda. Jika rakan anda tiada, pinjam sahaja dari makcik Kafey ataupon Cleaner aras anda.

Inilah hasilnya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Nampak sebijik kan? Disebabkan sukar mendapatkan Mikrofon didalam bilik, maka saya menggunakan Kipas free kenduri kahwin sahaja sebagai Prop yang berkesan untuk menggantikan mike...Jangan lupe juge untuk menunjukkan sedikit jambul bagi menampakkan kesan comel yang keterlaluan.....



Ok...dah cukoplah aku merepek.......Tobat tak mau buat entry camni dah.....mesti respon korang camni kan?





suke entry ni? sile like ye XD


35 comments:

  1. giler lawak ....sib baik staff akak tak de kat sini, kalo ada mau dia kata akak tak betul ketawa sorang2....hahaha!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lawak? yeah....ini sudah bagus...perlu ke buat entry camni tiap2 hari? harhar XD

      Delete
    2. yup! perlu.....menghilangkan stress di pejabat....hahahaha!!

      Delete
  2. Replies
    1. ko jeles an aku cantik cam siti nurheliza?

      Delete
    2. bluelkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. hijau ..
      weh mlm sok makan nasi arab jom .. ramai2

      Delete
    3. baru makan semalam...hahahaha

      Delete
  3. terbaik le ko nyer tutorial nie..haha..
    hasil nyer sungguh menjadi..haha...
    kelakor abiz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tnx....pasni tps mekap cam megan fox pulak...sila beli barang make up ye....kalo boleh beli Mac......tak main la mekap2 murah..harhar

      Delete
  4. Hahahhaa.
    Terbaik bro.
    Boleh pengsan siti tengok ko punya tuto

    ReplyDelete
  5. Tak der eyeshadow pun aka kesan tumbuk.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. maafkan saya, saya juru mekap amatur sahaja...haha

      Delete
  6. hahahahha.. sebijik ct..dan mmg terserlah kecomelan tahap maksima.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nak kutuk aku sebenarnye an? haha

      Delete
  7. kahkahkah..icon yg dipilih kemain lagi..tok ti..skali mcm tok tikus daaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. biase ar kaka, ape barang pilih mak cik peah sebelah rumah jadi icon...

      Delete
  8. ahaha..neskefey dan esemen last minit itu mcm dah sebati dah, terbaik ini tuto harhar :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke da sebati? muke ko da cam siti nurhaliza dop? hahaha

      Delete
  9. Hhahahaha... memang sebijik sama! :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.....ko orang berjuta belas yang cakap muke aku same cam siti... :P

      Delete
  10. berair mate aku gelak weyh! hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus2....hahaha...pasni aku buat entry bagi ko nangis sampai lebam....hehe

      Delete
  11. kedudukan tangan je lain sikit.. yang lain sume same weh! macam twins je Ahakz!!

    ReplyDelete
  12. GENIUS !!!!!!!!!!!!
    hahahahahaha..I like~

    ReplyDelete
  13. haha..kelakar. kene try nih! haha~

    ReplyDelete
  14. aduhai...tifah tertifu...ingat2kan tutorial betoi2

    ReplyDelete
  15. hahaha.. itu sgt sengal oke
    ambik serkop sape tu?

    ReplyDelete
  16. hahaha. mcm org gile aku gelak dpn lptop. mse kelas lg tuh.. :P

    ReplyDelete

men men komen