Sunday, July 31, 2011

puase versi kanak2



ohooiiiiiii~ 


Sudah sedia maklum hari ni akan jadi hari yang begitu cliché kerane kebanyakan blogger akan buat entry pasal pose....arghhh! aku x kire....aku nak buat gak!.....yang penting lain dari orang lain..hahaha


Mase kecik2 dulu....aku x tau apesal....tetibe aku jadi excited bile ade pengumuman pose kat tv....kadang rase heppy gak.....


Bila aku pikir2 balik.....Xde maknenye aku nak heppy........bukannye ade beza ngan hari lain pon.....dah la x boleh makan.....huhuh
Yang paling prihatin dalam bab-bab mendidik anak berpose ni mestilah parents kite kan. Abah selalu tanye aku dah niat pose ke belom....kalo aku terlupe die mesti ajarkan aku balik :)
Biaselah....mase mula2 baru blaja puase...memang rase janggal gile bile x leh makan ngan minum....Aku ingat lagi mase kecik2 aku puase separuh hari je dow....hahaha....
Mak ajar aku pose senang je......mule2 dia bagi bukak pukol 2, pastu besoknye dier bagi bukak pukol 2.30 pulak, then pukol 3......bende ni berterusan sampailah aku mampu tahan lapar dari sahur sampai waktu azan maghrib. Paling x boleh blah kalau aku betul2 x tahan lapar mak akan cakap camni......
WAHHH! ape lagi.....bile dah dapat "green light" terus aku carik air dulu....haus kot! tapi bile nak minum rase bersalah pulak. Paling best minum kat tempat yang orang lain x leh nampak....rase cam ninja oh......
Nak tau ape paling tak best??? bile tak dapat join adik bradik aku yang lain bukak pose. Ni semua gare2 puase separoh hari je....huhuh.......bile kene camni je terus aku tekad nak puase sampai masuk waktu buke.....sedih wo kene dudok kat ruang tamu sorang2...wuwuwuwu~
Haish....kalo nak citer pasal puase ni aku boleh buat satu komik setebal 100 page.....banyak sangat! hahahah kene buat entry berantai ni...huhuhu 

28 comments:

  1. haha, xbleh bla forever alone tu~~ d(^_^)b

    ReplyDelete
  2. hahhaha...same lah kite
    bdak kampung takde dapat upah duet2 nye..
    sambung laa lukis lagi!!comel..hehhe

    ReplyDelete
  3. mmg kene wt entry berantai

    erk papa ben suh letak gambo

    nk buek cmno

    ReplyDelete
  4. smbung lagi smbung lagi :D
    entry berlukis sebegini sngt mnarik perhatian..hehe

    *sy ingat lagi kat En. Roq :)

    ReplyDelete
  5. kenapa muka akak tak sama.... GGrrr

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa!

    http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html

    ReplyDelete
  7. heeheh..teringat masa pose masa kecik2 dulu....

    ReplyDelete
  8. haha.. jarum pnjang kt kol 12, jrum pndek kt kol 2 dh..jgn bukak pose lg tau

    ReplyDelete
  9. hehe best cita msa kecik2 dlu.. comel2 kartun tu..:)

    samat berposa..!

    ReplyDelete
  10. memang pon.. boleh berjela komik kalau citer pasal puasa.. koh koh koh

    ReplyDelete
  11. jalan sini tgk awak sahur mcmn

    ReplyDelete
  12. hehehe .. dulu budak2 aku pn cmtu ..:p
    hahaha .. akibatnya kene tinggal sengsorang waktu berbuka haha :D

    eh bro lukis gune ape eh ?

    ReplyDelete
  13. hahah...macam2 ragam kan...
    trutama time nk sahur...
    jenjalan dari segmen abang ben...
    jom singgah sini..

    http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

    ReplyDelete
  14. aku tak pernah lagi di forever alonekan..haha

    ReplyDelete
  15. kant0i!!xpuasa...
    p xpe...phm...
    :)

    selamat berpuasa..!!

    ReplyDelete
  16. dah singgah ni kena promote beg kat kawan2 ni..ahaks! oo tak puasa yeee.. :P

    ReplyDelete
  17. haha, best gile ayah ajarkan tiap kali sobsob * tetibe sedih apahaaal hahaha


    eh ni bukan doodle lagi ni. nih dah masuk tahap komik. kartunis kah anda? haha. lukis gune tablet ke?

    ReplyDelete
  18. best ah komikk

    puasa kanak2 mmg terbaikk,memori terindah

    ReplyDelete
  19. hehehe.. comel.. kesian x dapat buka dgn family.. hehehe selamat menyambut bulan ramadhan... :)

    ReplyDelete
  20. oohhh cakap terima kasih kat mak.. akak pun nak train anak akak mcm tu gak.. mula2 buka pukul 2 pasti naik lagi setengah jam sampai laa abis.. sebab akak dulu masa kecik2 tak penah puasa separuh... start 8 tahun terus speed 1 hari...

    ReplyDelete
  21. huh... aku dulu masa jah 1 curi2 minum dalam toilet... sental air paip jer,... balk umah buat2 lembik... hehehed

    ReplyDelete
  22. so sweet....
    so da tua2 ni pose penuh ke sparuh lg? =D

    ReplyDelete
  23. singgah dr blog bang ben

    jemput singgah blog cik ayu
    http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html

    ReplyDelete
  24. alahai bestnya story macam sama plak.. tp idea shafiq banyak la.. hehhe bagus2.. semakin suka baca blog nie.. sbb gmbr cantek.. congrats....

    ReplyDelete

men men komen