Monday, July 18, 2011

BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG

Ohhhooooiiii~


wah...hari ni dua entry? FIRST TIME !!!....hahaha....xde la...ni sebenarnye aku join segmen "Teringin Menjadi Blog Rakan Blogger" yang dianjur oleh Bro Ben.....(macam Broadband je bunyiknye)..... sapelah tak kenal Ben Ashaari kan? hak2


Arahan yang diberikan :)
  1. Sila ceritakan latar belakang blog anda seperti bila mula buka , kenapa anda buat blog , sapa idola bloggger anda , minat dan sebagainya la..
    2.Cuba bagitau kenapa blog anda patut dipilih sebagai blog yang patut di singgah setiap hari ?

Jawapan dari Roq
1) 

  • Blog ni sebenarnye aku buat sebab aku xtau nak letak mane karya2 aku.....kalo buat buku pon sape la nak belikan? haha.
  • disokong kuat oleh ciklinn, kalo x memang aku x berblog....
  • mule pada...jap aku check.....ha! november 2010....mule2 aktif giler, tapi terpakse stop beberape bulan sebab ade projek kene handle
  • Ade beberape blog yang buatkan aku jeles tahap gaban dan menjadi idola.....antaranye blog "realiti konspirasi" ngan blog "santai bersama Ben Ashaari"...(bukan bodek)
  • jeles ngan RK sebab kartun best....ngan SBBA sebab updated selalu....(mane dapat idea ha?)
  • Minat? sudah semestinye melukis....kadang pakai tangan pastu scan...kadang2 pakai paint....kalau nak up level sikit, aku pakai wacom...hehe

  • pakai paint.....
  •  lukis...pastu scan
  •  pakai Wacom
  • pernah juga dipromot oleh Bro Ben sebelom ini...hehe...tnx ;)
2)
  • Blog aku simple je...xde widget macam2 ni.....dan agak ringan sebab gambar memang aku edit pakai paint...so saiz kecik n korang x perlu tunggu lame2 nak bace..hehe
  • disebabkan banyak kartun....blog aku sebenanrnye "light reading material".....so x payah pakai banyak imaginasi nak pahamkan....
  • aku dah x busy sangat...so akan selalu diupdate ngan lagi baaaanyaaaakkk kartun2..ngeh3
Nak join gak segmen ni?....klik link kat bawah.....

17 comments:

  1. pheeeewitttt.... leh berkenalan..

    ReplyDelete
  2. @Ciklinn

    wakakaka......shhhhh~ umar tido ke?

    ReplyDelete
  3. singgah dari segmen BA..
    keep on blogging ya :)

    ReplyDelete
  4. u r the chosen one. ;p

    http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-aku-pilih-3-blog-ini-kerana.html

    ReplyDelete
  5. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip hilangkan bauan durian dalam kereta

    blog bro ben ni popular sungguh lahhh kat mana-mana orang citer

    ReplyDelete
  6. http://syazwancdm.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-aku-pilih-3-blog-ini-kerana.html

    guwa pilih lu..hehe

    ReplyDelete
  7. singgah ke sini jenguk rakan blogger :D

    ReplyDelete
  8. singgah petang dekat sini hahah...

    ReplyDelete
  9. eeeee comel nye katon tuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  10. rupanya kawan ujang hebat lukih. tolong lukih gambar den buleh? haha

    ReplyDelete
  11. selama aku berblog kn..
    aku tak penah lagi pi blog
    ben tuuu...huh
    bukan sombong ke hape..
    cume aku jenis cpt jeles..
    hahahaha

    ReplyDelete
  12. aku jarang join benda benda camni

    ReplyDelete
  13. terbaek la
    http://farsha-beauty.blogspot.com/2011/07/software-dan-anda.html

    ReplyDelete
  14. santek lukisan..mmg btol2 art..salam perkenalan...
    kalau rajin singgah ke blog sy..

    ReplyDelete
  15. singgah n follow sini

    http://waniewonek.blogspot.com

    ReplyDelete

men men komen