Sunday, February 20, 2011

rasakse kecil masuk rumah.....

ohhooiiiiii....

Hachummmm!~  .....*bersin pasal blog dah berhabuk.....

wuwuwuw....demn you pakcik BUSY!....disebabkan ko dah lame aku x update blog.....iklan nuffang pon da takde....dah lame jugak follower x bace tajuk "poyo" entry aku....hahahha.....

weh....ade orang tegur aku sebab tajuk aku pom pom giler.....tapi x kisah la kan...blog kiter...suke hati la nak buat ape...janji entry ok...kan3?....hahahahaha

hari ni nak citer sikit pasal serangge yang masuk umah...dan ape yang terjadi......

Korang pernah tak......mase tu korang relax2 je....x kisah la...main poker ke, buat milo ke, korek idung ke.....ape2 lah......dalam kes aku....tengah tengok  tv.....

Time korang relax2 tu.....baru korang perasan korang x tutup pintu.....tetibe ade rasakse kecik masuk.....giler annoying siot.....


rasakse yang aku maksudkan....adalah serangge2 yang tak pandai bagi salam.......suke hati je masuk rumah orang.......grrrrrrr~.....contoh2 serangge tu....


pastu mulelah masing2 nak halau keluar menatang2 tu semua.....korang pon menggunakan "senjata" yang hebat2.....maklumlah....berperang dengan rasakse kan....hahaha....ni ha pilihan senjate yang selalu korang akan pakai....


Tapiii..........kalo korang ni jenis pemalas......korang biarkan je rasakse tu terbang......dengan harapan.....dorang akan langgar kipas yang tengah berpusing kat ruang tamu.....kan3?......HAHAHA


Sebenarnye.....ade gak perasaan2 cuak biler binatang tu nak kene kipas......lagi bertambah cuak dan kelam kabut biler lepas kene kipas, rasakse tu menuju straight je kat arah korang......mulelah nak menggelabah.... hahahaha!~


Sumpah weh!!! aku cuak giler biler nampak lipas terbang....demn u lipas!!...macam dalam entry ni....


ok.......kisah pasal serangge dah abes......sekarang nak promot member sikit....sape2 yang ade kucing yang malas nak bersihkan diri sendiri.....korang bolehlah singgah buat grooming kat sini.....hahaha....harge yang ditawarkan giler best....berbaloi baloi....lai3....sila singgah....klik gambar ni....x pon link ni......GROOMING BERBALOI.......


*pesanan khidmat masyarakat...
aku dah reply komen2 korang kat entry sebelom ni.....

28 comments:

  1. haha..
    btol tu..
    kdg2 mls nk lyn biar je kna kipas..
    xpon bhrp serangga tu pndai2 cari jln kuar sndri..~

    ReplyDelete
  2. akhirnye muncul gak entri terbaru dari ko..
    pasal senjate tu ade satu lg.. ridsect, shieldtox n seangkatan dgn natang alah tu a.k.a spray serangga. tu pon berkesan gak.

    ReplyDelete
  3. binatang lain xpe, lipas cam )(*&^%$#@!
    kan? kan? menciiiiiiiii! =p

    ReplyDelete
  4. hahahaha..

    smpai sekarang kau takut kan..=)

    ReplyDelete
  5. haha!! aku tak suke kalau binatang tu tetiba wat special appearance..tetiba je muncul ntah dari mane..cuak aku..haha

    ReplyDelete
  6. lipas terbang.............???? OMG!!! sangat menyampah!!!!

    ReplyDelete
  7. wah hebat tu cerita roq...lawak siot...idea yang bernas...TAHNIAH!!!!

    ReplyDelete
  8. betui aku paling tak suka nyamuk .. yg lain tu masih di maafkan ...huhu

    ReplyDelete
  9. lipas terbang plg takut..kalo yg hurung lampu tu lg rimas ok..x ingat nama serangga tu..kelkatu ke apa..

    ReplyDelete
  10. tengok gmbar pon dah boleh gelak. nicee la rajin

    ReplyDelete
  11. wey, nostalgia sgt roq, buat ahkak teringat mase kekecik....eeee tak suke lipas terbang....

    ReplyDelete
  12. cite psal serangga pn bleh jd 1 entry kn.. tmbh dgn kartun2 yg ko lukis tu aku dpt imagine la cam mana.. haha

    ReplyDelete
  13. hahaa tu normal. dalam bilik ni, bersepah2. kumbang2 pn banyak. lipas je belum ada. so mmg tugas lyeah la halau kumbang2 kedondeng tu. hahaa.

    ReplyDelete
  14. kalau nyamuk atau lalat mmg wat x tau je tp kalau lipas mmg gelabah habis.. seram gile.. nak2 yg terbang.. berlari masuk bilik terus.. hahaha..

    ReplyDelete
  15. lipas terbang la binatang y plg ak takut... ble nmpk, cm nyawa kt ujung rmbut.. hahaha...

    ReplyDelete
  16. apa yg roq ckp psl serangga tu semua betul..gelak akak sorang2...samalah ngan akak takut nga lipas terbang..

    nape cik linn xupdate blog yer roq?cik linn n anak2 sihat?kim salam yer kat dia..

    ReplyDelete
  17. masa kecik kecik dulu, aku ingat lipas tu macam nyamuk. die lalu je, aku pekkkkk pakai tangan. makkk. bau diaaaaa. -.-

    ReplyDelete
  18. hahahah kalo terbang2 atas kepala lg la rasa demmiit sgt... hahahah

    ReplyDelete
  19. Dulu masa kecik2 ada gak kelawar sesat masuk rumah...
    maklumlah rumah selalu meriah ngan kawan2 abang, so pintu mmg tak boleh tutup selagi lum kul 12...

    ReplyDelete
  20. sy tkot kat cicak! uhuk! >.<

    http://onlyeuricca.blogspot.com/2011/02/contest-jikalau-aku-doremon.html

    ReplyDelete
  21. Lipas terbang? Lama dah tak jumpa. Geram je tengok. Aku selalu hayun penyapu lidi kt lipas terbang nih. Siap pukul ala-ala besbol lagik. hahaha



    Terbaru > Gossip Blogger >Nak Malu ke Nak Sentap Dengan Gplusmy ni? > Coke's Secret Formula - Coca Cola Ada Alcohol?

    ReplyDelete
  22. lame nye roqs xupdate blog...
    tertunggu-tunggu cerita dr roqs blog :D

    ReplyDelete
  23. lipas terbg..??? owh nooo...
    memg z x suke!

    ReplyDelete
  24. OMG...I HATE lipas tooooo!
    ade sekor lipas ni dah 2 sem dok bawah katil kte jeee.
    grrrrrr

    ReplyDelete
  25. menci lipas...geli...kerap umah dimasuki lebah or tebuan & senjata yg digunakan ialah ridsect...berkesan...best blog ni...jemput singgah

    http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

    ReplyDelete
  26. aku benci serangga terbangterbang masuk rumah. lepastu esok pagi bangkai beliau bersepah. aku jugak kena sapu. cehh.

    ReplyDelete

men men komen