Saturday, February 22, 2014

Pinggan Free Yang Keji


Ohwwwhooiiiihhoiiiiii~

Aku selalunye seorang yang ceria, cuma lately a lil bit sad sebab abah eksiden. Anyway, everytime aku update blog aku rase happy sebab dapat jugak menggunakan skill melukis (walaupon tak lah cantik mane pong) hahahah :P

Ok, ni nak story sikit, cam biaselah, every time ada orang sakit, mesti ade orang datang melawat, ye dok? so everytime tetamu datang mesti ko serve air or makanan and last2 ko kenalah buat cucian pinggan mangkuk or in english we call it 'Do the Dishes' (giteww~)

Aku memang dah biase dah cuci2 pinggan ni..... cuma ade one time, aku tak tau lah kenape, ade satu pinggan ni yang betul2 buat aku annoying, or menyampah....


Well, sebenarnye pinggan tu pinggan free. Pinggan tu aku dapat time beli mee segera. Brand ape? korang tekalah sendiri. hahaha. Ni rupe piggan tersebut...

*sila fokus kepada  ekspresi emoticon kat tengah2 pinggan tersebut

Selaku seseorang yang tau serba sedikit mengenai ekspresi kartun, aku cam menyampah pulak tengok muke mamat kuning tu. Dier macam nak senyum tapi tak ikhlas.... ye dok?

Cube korang imagine, time korang tengah makan mee segera tu kan,  tetibe terselak mamat kuning ni. mesti secara spontan korang akan create monolog oleh emoticon tu..

IMAGINASI AKU bebunyi "hmmmm, makan meggi lagi?, pinggan pon pakai pinggan free"
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Good bye pinggan~ (the plate still not impressed ughh)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SELANG 5 MINIT KEMUDIAN~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Yeah, im poor~, still need to use that pinggan hahahahaha

*perlu ke aku buat semua ni demi sebuah entry blog? sigh~



KARTUN MELAYU CREATIVE



12 comments:

  1. Hahahaha..tergelak baca ;) Ngan pinggan pn nk gaduh ye roq..

    ReplyDelete
  2. kau kikislah kasi hilang muka tu. haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kose aku, pepandailah dier nak kikis muke sendiri yang huduh. hahaha

      Delete
  3. alah tak semestinya poor guna pinggan sama. hahaha. relax la, nak makan je pon. bukan nak buat hantaran.

    ReplyDelete
  4. dgn pinggan pon nak sakit hati ke? =.='
    sape la yg 'bertuah' guna pinggan tu pasni?

    ko kan pandai lukis kartun? lukis la bagi tukar ekspresi mamat senyum senget tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh nak lukis, tapi nanti nak mkan rase sharpe. haha

      Delete
  5. haah.. rekasi kartun tersebut agak annoying. Sabo jela. Bakpela dalam banyak-banyak emoticon, yang tu jugak dapat kat ko..

    ReplyDelete
  6. amik marker, tambah sikit biar jadik smiley..hehe..aku tengok ekspresi tu pun boleh sakit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan. wajib campak lantai je. haha

      Delete

men men komen