Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Cikgu :)

Owhhhhhooooiiiii~

Sape yang follow aku kat Twitter mesti telah menyaksikan konflik tarikh Hari guru.....konpius 15 Mei ke 16 Mei.... disebabkan aku baru perasan yang hari ni hari guru , aku pon tergesa-gesa buat entry hari guru... So aku sempat lukis sikit je...huhu

Kalau nak citer pengalaman ngan cikgu2 ni...memang boleh krem mulut nak bercerite, ye lah, sekolah tu dah jadi macam rumah no 2 ko....lagi lah aku, dari sekolah menengah sampai ke universiti, semua dok asrama...

Aku terus ke entry la ye, ini merupakan beberape kenangan yang masih fresh kat kepale aku..

1) Tulisan Buruk
Ye! satu bende yang aku perasan....semua cikgu tak suke tulisan aku...yelah, tulisan cakar anjing punye font. Memang boleh rabun warne bile bace tulisan aku..haha. Aku pon dah biase menjadi ikon tulisan buruk....so bile cikgu2 kutuk tulisan aku, memang dah tak effect la.....(walhal sentap level tinggi)

2)Pelukan seorang Guru
Pelukan pertame dan terakhir yang aku dapat dari seorang cikgu adalah mase aku mendapat 5A time UPSR. Mase sekolah rendah dulu, aku kelas no 2, kire bodow tu tak la bertingkat sangat....Kelas 1st ramai giler dapat 5A, kelas aku 8 orang je dapat 5A...kire memang nasib baik giler ah...haha!...aku ingat lagi name cikgu yang peluk aku....Cikgu Faezah name dier....ntah kat mane la dier sekarang...

3)Hadiah Hari Guru
Aku bukan lah anak orang kaye, aku ingat lagi....dulu ade satu time aku bagi hadiah 2batang pen, pembaris, ngan satu pemadam je kat sorang cikgu tu. Bile aku bungkus....kecik je adiah tu. Biler aku tengok orang lain punye adiah besar2, segan plak aku nak bagi kat cikgu. Tapi takpe, ikhlas punye pasal aku bagi jugak. Biler aku bagi adiah, aku akan carik cikgu yang paling ramai org tak bagi hadiah..haha! ade sekali tu aku bagi kat Cikgu English aku, sumpah garang! takde orang suke! hadiah dier paling sikit......tapi, biler aku bagi dier hadiah mini tu......First time aku nampak senyuman dier yang paling ikhlas dan paling cantik.....baru aku sedar, tak semua yang garang itu jahat.....


4) Cikgu Cantik, Cikgu Biase2
Lumrah sebagai seorang student, akan menjadi sangat semangat untuk belajar biler cikgu tu cantik...yelah, sape je yang taknak cikgu cantik sayang ko?? kan kan kan? biler sampai cikgu tak berape nak cantik, boleh2 tak nak rapat ngan dier.....lahanat je perangai...hahaha

5) Tarian Memalukan yang kantoi...
Yang ni memang aku ingat kaw2....dulu kan selalu ade citer Sin Chan Petang2 kat NTV7.....pastu femes la satu scene tu iaitu scene Tarian Jagung....aku pon menarilah tarian tu kat kelas.....mase ni dah la da sekolah menengah....yang aku tak perasan....dekat blok sebelah ade sorang cikgu yang tengah memerhatikan aku.....arghhhhh! malu giler wehhhh!.....member aku la yang tegur, dier cakap cikgu tu da lame perhati aku...rase cam retard pon ade gak....haduyai...


Itu je kot entry aku pasal cikgu.....sumpah weh....aku busy gila2 ni......stress nak mampos.....ni pon aku curik2 mase hapdate....bile dah hujung2 sem ni, semua bende nak kene setelkan pasal selalu tangguh.

Mengakhiri entry ni, marilah dengar lagu yang akan dinyanyikan cikgu2 ketika hari guru....


motiff gune ultraman ganti cikgu?????


13 comments:

  1. Tulisan aku buruk jugak, tapi tak pernah dapat complain dari cikgu. Siap suruh masuk pertandingan tulisan cantik lagi, walaupun sebenarnya aku sendiri tau, aku tak layak. Pandai dia psiko aku. huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahsat cikgu ko....cikgu aku lantang je menyuarakan pendapat bahawe tulisan aku huduh...cisss

      Delete
  2. selamat hari cikgu!! haha....

    tergesa-gesa buat entry pun lukis sampai 5 gambar.....

    tulisan buruk tapi bley melukis...waaaa~ =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari cikgu!!

      selalu boleh lukis lebih...huhuu

      tu la...tuhan tu adil...dier tak bagi tulisan cantik, dier bagi pandai melukis :)

      Delete
  3. best2..haha..tulisan aku walaupun cantik tapi tetap kena marah sebab tulis kecik sangat..haha

    ReplyDelete
  4. byk kot knangan dulu2..
    tulisan msti cam cacing krawit kan.haha..
    btw, selamt hari guru!

    ReplyDelete
  5. bayak je yang ko lukis.. tang mane sikit aku pun taktau @.@ memang banyak kenangan ngan guru2 ni kan.. guru cantik vs guru bese2 memang obvious sangat.. lol!

    ReplyDelete
  6. kami adik beradik tulisan semua cantik2... tak tipu cuma riak sikit je, hihihi

    ReplyDelete
  7. hahhhahaha adoi... mcm2.. hahahah

    ReplyDelete
  8. pengalaman yg best..no 2 n 3 tu suwit la

    ReplyDelete
  9. tulisan buruk la seni.....

    ReplyDelete

men men komen