Wednesday, June 6, 2012

Entry Cilake: Tutorial Tudong Lahanat

Owwwhhhhooooiiiiiiiiii~

Hujung2 sem ni, aku rase entry aku smua berbau-bau kelucahan dan kelahanatan. Alang2 dah cilake, biar sampai ke pangkal ketiak. nah! satu lagi entry nok harom aku persembahkan....

Aku ingat hari ni aku nak buat tutorial Care Memakai Tudung versi jilake. Sedangkan Mawi pon ade tudung, ape ntah lagi aku...eh?.........walaupon aku turun gym, aku masih boleh buat entry care pakai tudung...isk2 (terharu tibe2 tanpe motif yg jelas)........Ok...mari teruskan dengan tutorial.....

Langkah2 yang pertame, mestilah sediakan barang2....ingat, anda hanya memerlukan barang2 yang ada didalam bilik anda sahaja....murah dan cepat....

Anda memerlukan kain peleykat terpakai sebagai tudung asas..kalau takde, pinjam sahaje rumet punye

Anda juga memerlukan skaf dari perlawanan bola sebagai hiasan untuk menyerlahkan tudung asas anda

letak  'tudung' disekeliling kepale

lilitkan dengan bersahaja skarf bola tadi, skaf Malaysia melambangkan anda cintakan negare anda

Kemaskan tudung serta skarf tadi supaya nampak comel cam aku...(muntah darah)

Okey, part ni tricky sikit, dengan sedikit daya kreatif, lilitkan dengan rakus tudung bersama skarf tadi....biarkan shaja rambu-ramba skarf tadi bersebelahan mata anda, rambu-ramba tadi bertindak sebagai penahan habuk ketika anda menaiki motor EX5....(Homai...seramnye muke aku)

tunjukkan muscle tangan anda sbagai pre-pose

Takde hand bag sebagai penyeri?? jangan risau, gunakan sahaja bakul hamper....gunakan shieldtox, gel rambut dan deodoran untuk mengisi bakul tu...

Ya! kini anda sudah bersedia untuk jalan2 mencarik kapel baru....pose lah dengan yakin dengan fesyen tudung baru anda. jika anda ingin membuat tutorial seperti ini...sila pastikan rakan anda tiada dibilik bagi mengelakkan fitnah. Eh? kenape fesyen tudung tak same ngan tutorial?? nama pon tutorial jilake..hoho


*Nota kaki: mesti blogger pempuan seperti Cik Epal, Yuyu Zulaikha, dan Fatin Liyana jeles ngan fesyen tudung baru ni....


Owh lupe!!! exam tinggal beberape hari je lagi...huhu, mungkin blog hapdate lambat, dengan preparation pergi Australia lagi...fenin kepale aku....sigh~






Minat tudung Roq? dapatkan di pasaraya berdekatan...sila like kalo rase menyampah..harhar




43 comments:

  1. aku pernah buat shawl tutorial versi menganjing kawan aku sebab dia asyik suruh buat:

    http://mellesbios.blogspot.com/2012/02/entry-pendek-berbidio.html

    enjoisssss

    ReplyDelete
  2. hahaha
    siyes nak tergelak
    entry terbaikk lah


    ada join SAYS takk ???
    SAYS tu macam nuffnang, boleh dapat duit even dengan blog
    meyh tengok tuto yang amal buat
    SENANG JER DAFTAR
    http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/cara-daftar-says.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dop la natang SAYS tu... :(

      Delete
  3. Replies
    1. komen yg biase diterime..haha!

      Delete
  4. dah takde keje sangat r tu.. tapi memang ayu bro! =P

    ReplyDelete
  5. kalu ko pakai tudung tu gi exam comfirm blh jwb sume soalan dik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mestilah boleh jawab kak...boleh selit banyak nota celah2 tudung..huhu

      Delete
  6. sblom dililitkan tu nampak coooooooooooooomeeelllll sgt2....hahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoi hoi...menganjing nampak..haha

      Delete
  7. nokharommmmmmmmmm!!!
    pagi2 ak singgah sat blog kau seblum menelaah ilmu!
    bukak blog kau...kerja menelaah ganti ngn kerja kutip balik ilmu! grr

    tgok muka kau je dah lawak...1st step dah gelak! sampai ke bawah...pengsan!

    nice entry! sarcasm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko bile nak buat entry jilake camni? harhar

      Delete
  8. betul2! sebelum lilit2 nmpak 'ayu' gitu..
    seram nengok bila dah dililitkan.. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu baru muke...dengar suaree lagi seram...hahaha

      Delete
  9. Replies
    1. pfffftttttt~ celah mane ntah comel..hahaha

      Delete
  10. muka ko ade sedikit jambu macam pompuan der.. kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak ade 4 org der...dapat la keayuan sikit2...haha

      Delete
  11. part yang seblum lilit tu mmg ayu dah, tapi pastu...errkkkkk... haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lah pujii lebih2...maluuu.....*blush

      Delete
  12. roq ko mmg takde keje dah kerrr? adoilaaa adik sorang ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak giler kerja smpai stress....saje buat entry hilangkn stress...hehe

      Delete
  13. tgk muka terus tergelak.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. klakar sangat ke muke ahaku? haduiiiii ...
      sorry la sebab tak hensem..haha

      Delete
  14. akak ingat kau nak buat tudung style hana tajima..

    eh..obama pun dh ada tudung tau..RM5..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. murahnye tudung obama...tudung roq exkelusif, sehelai RM1000....nak beli?

      Delete
  15. time belit skaf tu masih acceptable lagi..
    tapi gambar lepas2 tu dah macam amukan pocong je aku tengok.. hahaa~ XD

    *cantiknya bilik anak dara 'ayu' ni.. kemas teratur semua barang. hahaha~ >XD

    ReplyDelete
  16. ayu gilaa ! jeles ! nk kene beli jgk tudung gini !! hahahaha :P

    ReplyDelete
  17. weyhhhhh..buat video tutorial laaa..hahahaha

    hana ROQiah..

    ReplyDelete
  18. jilakak..cemgampang....sibai....hjaha

    ReplyDelete
  19. i like pic nombor 5..sumpah ayu wokeh!!! haha

    ReplyDelete

men men komen