Thursday, February 27, 2014

Kartun Santai: Kenape Orang Berbadan Besar Best?



Sebab.............Hmmmm...... Ni ha...........


Sangat berguna ketika melakukan aktiviti di luar seperti  Sukan. Lagi2 time petang yang panas membahang

Jika anda tidak memiliki kawan yang berbadan besar dan bername BOB, you haven't live your life yet :P




*ps: Jangan lupe 'Like' kalau suke entry ni :)

Tuesday, February 25, 2014

Kartun Santai: Pakcik Dicabul Anak Buah Ketika Bermain Laptop


Owhhhhooooihhooiiiiii~

Ye, tajuk yang agak meleret disitu. Tapi ini adalah kisah benar. HAHAHA. Diingatkan blog aku kebanyakannya adalah kisah2 lucu dan humour. Please dont take it seriously like child molest case or something. heeee :P

OK, mari mulakan..

Kisahnye begini,  selaku pakcik yag baik dan sporting (muntah hijau), aku agak rapat ngan anak2 buah aku. Biaselah, kalau gurau2 tu aku selalu geletek dorang. Paling best bergurau ngan anak buah laki, kadang2 siap geletek ketiak ngan tetek, port paling geli lah tu. hahaha


Ade one time tu, anak buah aku tetibe datang jumpe aku dalam bilik. Lebih spesifik, anak buah aku yang bernama Nazhan Naim, Siap tanye aku tengah buat ape lagi..... aku pon layankan je la... Dandan time tu pulak aku tak pakai baju, yela, dudok dalam bilik, sape je nak tengok kan?


Dan secara tiba-tiba!!


Damn! terkejut giler aku. Geli pon ade gak. Siot punye budak!.... Tak sempat nak cekup dier dah larik laju2. Hahaha. Lepas dier keluar bilik, baru aku teringat pagi tadi aku ade geletek dier. Baik punye dier punye planning nak balas dendam. Buat2 tanya khabar la, tuptup pegang puting aku pastu lah laju2.

Takpe2, hari ni dier menang. Well played Kiddo, next time i'll be prepared.... Hahahaha

  
Creative Blog, Humour, Funny, Lawak, Cartoon

Saturday, February 22, 2014

Pinggan Free Yang Keji


Ohwwwhooiiiihhoiiiiii~

Aku selalunye seorang yang ceria, cuma lately a lil bit sad sebab abah eksiden. Anyway, everytime aku update blog aku rase happy sebab dapat jugak menggunakan skill melukis (walaupon tak lah cantik mane pong) hahahah :P

Ok, ni nak story sikit, cam biaselah, every time ada orang sakit, mesti ade orang datang melawat, ye dok? so everytime tetamu datang mesti ko serve air or makanan and last2 ko kenalah buat cucian pinggan mangkuk or in english we call it 'Do the Dishes' (giteww~)

Aku memang dah biase dah cuci2 pinggan ni..... cuma ade one time, aku tak tau lah kenape, ade satu pinggan ni yang betul2 buat aku annoying, or menyampah....


Well, sebenarnye pinggan tu pinggan free. Pinggan tu aku dapat time beli mee segera. Brand ape? korang tekalah sendiri. hahaha. Ni rupe piggan tersebut...

*sila fokus kepada  ekspresi emoticon kat tengah2 pinggan tersebut

Selaku seseorang yang tau serba sedikit mengenai ekspresi kartun, aku cam menyampah pulak tengok muke mamat kuning tu. Dier macam nak senyum tapi tak ikhlas.... ye dok?

Cube korang imagine, time korang tengah makan mee segera tu kan,  tetibe terselak mamat kuning ni. mesti secara spontan korang akan create monolog oleh emoticon tu..

IMAGINASI AKU bebunyi "hmmmm, makan meggi lagi?, pinggan pon pakai pinggan free"
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Good bye pinggan~ (the plate still not impressed ughh)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SELANG 5 MINIT KEMUDIAN~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Yeah, im poor~, still need to use that pinggan hahahahaha

*perlu ke aku buat semua ni demi sebuah entry blog? sigh~



KARTUN MELAYU CREATIVE



Thursday, February 20, 2014

Doakan ayah saya cepat sembuh


Assalamualaikum,

Pada hari sabtu 15 Februari 2014 yang lepas, abah saya iaitu Mohd Hasib telah terlibat dalam suatu kemalangan. Kejadian itu telah menyebabkan abah saya terhentak teruk di bahagian pinggul dan mengalami keretakan tulang pelvis bahagian kiri. Sedih melihat keadaan abah sekarang. Yelah, daripada abah sihat walafiat, sekarang abah hanya mampu terbaring.

Mungkin ada diantara korang yang pernah terbaca entry saya yang bertajuk 'Abah'. Dalam entry itu saya ceritakan pengalaman saya dan abah sewaktu kecil. Kalau belum baca boleh Klik Sini  

Jam tangan abah yang rosak akibat kemalangan

Dulu, masa saya kecil2, setiap kali saya terjatuh dan luka, mesti abah akan cakap begini :


Logik lah untuk abah berkata demikian, masa kecil2 memang kita selalunya mengada-ngada, benda kecil pon boleh jadi besar. Kadang2 bukan sakit mane pon, saje nangis kuat2 sebab nak perhatian.

Itu masa saya kecil, masih tidak matang. Sekarang bila dah dewasa, kita sedar yang kita menangis apabila bende itu terjadi sendiri, bukannya di paksa-paksa. DAN kita hanya menyatakan kita sakit, apabila betul2 kita merasa sakit.

Jadi, sebak hati saya bila abah saya mengadu sakit walaupun hanya melakukan pergerakan kecil. Orang tua ni, dia tak menipu, kalau dier cakap sakit, betul2 sakit lah tu.


Selaku anak lelaki sulong, saya sedar saya yang sewajarnya menjaga abah ketika sakit. Abah sudah tidak lagi mampu pergi ke bilik, segala aktiviti abah seperti makan, tidur, dan solat semua dilakukan ketika baring di atas tilam. Jadi, lebih selesa bagi abah kalau anak lelaki yang tolong.

Saya mengambil untuk pulang semula ke Senawang bagi menguruskan permohonan cuti bagi menjaga abah. Jujur, sepanjang perjalanan 3 jam itu, banyak persoalan bermain di minda saya. Siapa nak jaga Abah selepas saya sambung kerja? Sampai bila abah terlantar sakit? Siapa nak angkat abah?. Macam2 lagi soalan bermain di fikiran hingga sampai ke suatu tahap, air mata saya mengalir tanpa henti.


Setelah berfikir panjang, saya mengambil keputusan untuk mengambil cuti panjang bagi menjaga abah. Saya tiada pilihan selain mengambil cuti tanpa gaji. Tapi saya tak kisah tentang itu, tiada guna juga bagi saya jika bekerja, tetapi hati masih terfikirkan abah yang sakit di rumah. Hari selase saya bekerja separuh hari, jumpa bos minta cuti, lepas tu terus pulang semula ke Sungai Besar petang yang sama. 


Terma kasih dekat boss sebab paham situasi saya. Terima kasih juga kepada rakan2 kerja yang tidak henti memberikan kata2 semangat kepada saya supaya tabah dengan semua dugaan. Terima kasih  juga atas segala sumbangan.


   Bergantung pada keadaan, saya mngkin akan mengambil cuti yang lebih lame. Apalah sangat berkorban beberapa minggu atau bulan kepada insan yang telah berkorban selama 23 tahun untuk hidup saya. Sekarang saya lebih tenang berada di Sungai Besar, boleh tolong mak jaga abah :') 



*MOHON JASA BAIK PARA PEMBACA MENDOAKAN AYAH SAYA IAITU MOHD HASIB AGAR CEPAT SEMBUH :')



Wednesday, February 12, 2014

Kejadian Memalukan Di McDonald



Rasenye dah lame sangat2 aku tak update blog. Nah hambekkk! setelah sekian lame aku tak melukis, dapat gak aku siapkan satu entry.

So, aku teros sambung citer ape sebenarnye yang terjadi time aku pergi McD. McD Kuale Selangor secara lebih tepat.  FYI, sekarang aku kerje dekat Senawang, jadi jarang sekali aku balik Sg Besor (hometown). And dekat sungai besar takde Mcd. yeah, a bit lame disitu. Senang citer, otw sungai besar ade satu je McD iaitu di Kuala Selangor, ape lagi..... time tu je la nak beli kot.


Sampai je McD , aku ternampak ade awek kategori2 Hijabista jugak la, dier punye tudung belit2 ringan2 je, tapi yang penting minah tu cun......


So, cam biase la... Beratur, Order, Bayar, Dah dapat makanan, Blah.... Tapi sebab 2 jam driving, aku pon ambek keputusan nak rehat2 jap. 3 Minit berlalu, angin dalam perut pon berlalu pergi (kentut).....(*sumpah wa memang tak berbakat pakai metafora)


Perghhhh!! Nikmat bai dapat kentut lepas tahan kentut punye lama dalam keter. Tapi aku lupe, da 2 hari aku tak berak. Dier punye bau kawwww punye! TAMBAH MASALAH aku baru teringat awek cun tu duduk belakang aku !!!


Laju giler bai aku toleh belakang. Cepat2 aku pandang depan balik, takdelah dier dapat cam muke aku. hahaha. Tapi time sekilas pandang aku nampak muke dier, memang sah la dier dah tercium bau kentut aku.Hahahaha. MALU NAK MAMPOS weiiiii! Aku cepat2 sambar makanan dalam beg kertas, pastu aku blah laju2 pergi kereta.


Cisss..... sampai hari ni aku masih teringat2 peristiwa hitam itu. Kepada awek yang terhidu bau kentut abang, Maafkan lubang jubur abang yang celupar. Heeee~ Kalau terjumpe lagi, jangan lah jerit "Eh! awak kan yang kentut dekat McD haritu??"...... Jatuh air muke abang. haha