Tuesday, November 27, 2012

Abah


owhhhooooiiiiihhhoooiiiiiii~

lame sangat sangat sangat sangat sangat tak update blog ni....

Entry ni di buat khas untuk abah saya.....

               Abah yang saya sentiasa berada disisi saya.....

               Abah yang selalu dalam hati saya....

               Abah yang menjaga makan minum saya.....

               Abah yang meluangkan masa untuk saya....

               Abah yang mendidik saya....

               Abah saya yang sempurna.

Serba sedikit tentang Abah saya...... pengalaman yang aku takkan lupa sampai mati....




Aku sayang abah aku.... tapi jarang aku ucapkan..... mungkin malu.... aku pon tak pasti.... mungkin lelaki memang dilahirkan begitu..... kami lebih mudah meluahkan perasaan melalui tindakan berbanding kata-kata terutama melibatkan kasih sayang..... 


aku pon jarang dengar abah cakap abah sayang aku, kalau ade pon time kecik2 dulu... bila aku tanya..."abah sayang kita tak?".... abah akan bergurau dengan menjawab "Ah! tak sayang lah, tak hensem, comot, gigi rongak, banyak makan gula2" ...... pastu aku pon merajuk, nyorok belakang pintu, nangis, pastu tertido......Abah angkat aku, aku terjaga, tapi buat2 tido..... abah letak aku atas toto.......

Kadang-kadang aku harap aku boleh kembali ke masa silam....jadi balik budak2..... jadi kecik..... boleh duduk atas riba abah, kene peluk sambil tengok tv.......nostalgia~



Aku sangat2 bersyukur dikurniakan seorang insan yang cukup bermakna dalam hidup aku. Bersyukurlah jika engkau juga dikurniakan dengan insan yang bergelar bapa ini. Ketahuilah, tak semua merasa nikmat yang sama. Ada yang dilahirkan  sebagai anak yatim sejak lahir. Tidak pernah merasa kasih sayang seorang bapa.. Buat mereka yang tidak lagi memiliki ayah, doakanlah kesejahteraan mereka di sana....

Baru2 ni aku dengar abah masuk hospital, tekanan darah rendah. .... tersentap seketika..... rase nak bergegas balik rumah.... Diharap semua yang membaca entry ini dapat mendoakan kesejahteraan abah saya iaitu Mohd Hasib bin Basni....

-SAYA SAYANG ABAH SAYA-