Wednesday, June 6, 2012

Entry Cilake: Tutorial Tudong Lahanat

Owwwhhhhooooiiiiiiiiii~

Hujung2 sem ni, aku rase entry aku smua berbau-bau kelucahan dan kelahanatan. Alang2 dah cilake, biar sampai ke pangkal ketiak. nah! satu lagi entry nok harom aku persembahkan....

Aku ingat hari ni aku nak buat tutorial Care Memakai Tudung versi jilake. Sedangkan Mawi pon ade tudung, ape ntah lagi aku...eh?.........walaupon aku turun gym, aku masih boleh buat entry care pakai tudung...isk2 (terharu tibe2 tanpe motif yg jelas)........Ok...mari teruskan dengan tutorial.....

Langkah2 yang pertame, mestilah sediakan barang2....ingat, anda hanya memerlukan barang2 yang ada didalam bilik anda sahaja....murah dan cepat....

Anda memerlukan kain peleykat terpakai sebagai tudung asas..kalau takde, pinjam sahaje rumet punye

Anda juga memerlukan skaf dari perlawanan bola sebagai hiasan untuk menyerlahkan tudung asas anda

letak  'tudung' disekeliling kepale

lilitkan dengan bersahaja skarf bola tadi, skaf Malaysia melambangkan anda cintakan negare anda

Kemaskan tudung serta skarf tadi supaya nampak comel cam aku...(muntah darah)

Okey, part ni tricky sikit, dengan sedikit daya kreatif, lilitkan dengan rakus tudung bersama skarf tadi....biarkan shaja rambu-ramba skarf tadi bersebelahan mata anda, rambu-ramba tadi bertindak sebagai penahan habuk ketika anda menaiki motor EX5....(Homai...seramnye muke aku)

tunjukkan muscle tangan anda sbagai pre-pose

Takde hand bag sebagai penyeri?? jangan risau, gunakan sahaja bakul hamper....gunakan shieldtox, gel rambut dan deodoran untuk mengisi bakul tu...

Ya! kini anda sudah bersedia untuk jalan2 mencarik kapel baru....pose lah dengan yakin dengan fesyen tudung baru anda. jika anda ingin membuat tutorial seperti ini...sila pastikan rakan anda tiada dibilik bagi mengelakkan fitnah. Eh? kenape fesyen tudung tak same ngan tutorial?? nama pon tutorial jilake..hoho


*Nota kaki: mesti blogger pempuan seperti Cik Epal, Yuyu Zulaikha, dan Fatin Liyana jeles ngan fesyen tudung baru ni....


Owh lupe!!! exam tinggal beberape hari je lagi...huhu, mungkin blog hapdate lambat, dengan preparation pergi Australia lagi...fenin kepale aku....sigh~






Minat tudung Roq? dapatkan di pasaraya berdekatan...sila like kalo rase menyampah..harhar