Thursday, March 29, 2012

Tutorial Ambil Gambar Seperti Siti Nurhaliza

Owhhhoooiiiiiiii~

Asyik2 citer pasal pengalaman idup je kan? mesti korang bosan kan? mesti rase nak muntah meggi malam tadi kan? Hari ni aku ingat nak berubah angin sikit.....nak buat tutorial....... (sila jangan ambil serius pasal tutorial ni)

Sebelom aku memulakan tutorial "3 Langkah Nak Ambik Gambor Cam Siti" ni....meh kiter tengok gambar Dato Siti Nurhaliza dulu..... ini adalah untuk memberi inspirasi kepada kita..

Credit to : ZSZPhotography

Sudah melihat gambar di atas dengan puas? Mari kita mulakan tutorial "3 Langkah Nak Ambik Gambor Cam Siti"....

Langkah Pertama
Kalo korang tengok muke Dato Siti, muke dier Masyaallah....jerawat pon tak berani nak tumbuh. betul dop? Kalo wajah2 desa cam kiter ni, jerawat membiak dengan hebat. So untuk TAK bagi nampak jerawat tu, korang bolehlah menggunakan Bedak Asas atau Fondeytion setebal 2 inchi. Lebih mudah kalo korang menggunakan Kamera beresolusi rendah. Sila gunakan kamera phone Norkiah 3GP ataupon Webcam laptop korang. Ini kerana detail2 seperti jerawat, panau atau kusta akan kurang kelihatan.

Langkah Kedua
Nampak tak Eyeshadow ataupon Bayang2 mata Siti? Ye, mekapnye tak keterlaluan dan nampak natural. Untuk menghasilkan effect yang sama, sila gunakan Pensil Khot yang diasah tajam ataupon suruh sahaja member anda tumbuk sekuat kuatnye mata anda. Nak kesan yang lebih Natural?? Sila siapkan essignment yang diberi lecturer anda, tapi ingat, kumpol dulu essignment2 tu, buat last2 minit sebelom due date. Amalkan meminum nescafey dan jangan tidur selama 2 atau 3 hari. Nescaya mata anda akan kelihatan seperti mata Siti.

Langkah Ketiga dan Terakhir
Dato siti menggunakan Tudung Mini atau Serkop untuk mengaver rambutnye. Ini menampakkan wajah yang feminin, goojes serta shanteq dipandang. Kalo korang nak Serkop yang serupa, belilah di Downtown, pasar malam ataupon Kedai Runcit Pak Abu berdekatan. Tidak ingin mengeluarkan modal? jangan risau, pinjam sahaja dari rakan2 anda. Jika rakan anda tiada, pinjam sahaja dari makcik Kafey ataupon Cleaner aras anda.

Inilah hasilnya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Nampak sebijik kan? Disebabkan sukar mendapatkan Mikrofon didalam bilik, maka saya menggunakan Kipas free kenduri kahwin sahaja sebagai Prop yang berkesan untuk menggantikan mike...Jangan lupe juge untuk menunjukkan sedikit jambul bagi menampakkan kesan comel yang keterlaluan.....



Ok...dah cukoplah aku merepek.......Tobat tak mau buat entry camni dah.....mesti respon korang camni kan?





suke entry ni? sile like ye XD


Thursday, March 22, 2012

Kid's Logic : Ikan Mati Lemas...

Owhhhhhooooooiiiii~


Hari ni nak citer sikit pasal pengalaman kecik2 dulu la. Bile pikir2 balik, bongoknye la aku time kecik2. Memang zaman kegemilangan empayar Jahiliah la senang citer. (ayat ape ni?).......


Aku malas nak menaip sebenarnye ni. Korang tengok je la gambar kat bawah ...haha. Ni baru satu je..... banyak lagi peristiwa2 Noob yang berlaku kecik2 dulu.....Nanti aku hapdate agi...


Logik sangat ikan mati lemas kan? Haha!





sila klik like kalo suke :P


Monday, March 19, 2012

understand it...



Sunday, March 18, 2012

Ultras Mechy Pergi Camping

Owwhhhhhooooiiiiiiii~

Ye seperti biase, aku memang x boleh dok diam kat kolej.....kalo ade event je konpem aku nak join....busan owh dok bilik......Hari tu (ahad bile ntah), aku ngan dak2 mechy pergi Sg Congkak...ciss...pergi sungai congkak pon nak keypoh.....ah! blog aku, suke ati lah.... Ni ha gambar2..... sila menggunakan internet berkuase 10 kuase tenuk untuk menikmati gambar dengan cepat...

gadis2 mechy...sedap uols kek dier....cheese cake, cupcake, coklat cake.....meriah jah!

Operasi bakor membakor bermule

Bakor lagi.....

ni sape snap gambar ni time aku tengah betulkan adik? sheebai toi..haha

Sedap boh!!!!

start mandi je buat empangan, bagi dalam sikit...air paras2 buku lali je, ambik wuduq tak pas



main freesbee kat sungai...ko mampu?

2 orang ex rumet ,baju itam ngan muke tersembol sikit kat kanan tu

mengenekan gadis....

dah kantoi buat2 mesre...siap ade member pose kat blakang..Mira! Y U JOKER?

Spender sedut.......

gadis desa yang sempat ditemu bual..



Gambar beramai- ramai sebelom balik......ko pehal toncet? minum air pakai tong?

Okey...tu je....malas aku nak merepek lagi....penat menaip, naik krem da jari2 ni.....kbye~ :)


Wednesday, March 14, 2012

Kuman Besar Dalam Kasot



Owhhhooooiiiiiii~~


Tetibe aku terase nak hapdate uols........walaupon aku tau kemalasan aku mencapai tahap dewa..... tapi bile hormon2 kerajinan melanda diri, ku gigihkan jua menghapdate blog...(ayat cam cibai)


OK! hari ni nak citer pengalaman yang aku rase pernah gak terjadi kat korang. Biase la, time sekolah rendah, Kasut yang korang kapor tu , biasenye korang main campak2 je pas balik sekolah....betol dop? nak kemas? memang tak dapat la..... Pastu, bila nak pergi sekolah besok pagi, bende ni terjadi kat korang



Bile korang check2....rupe2nye ade menatang ni dalam kasot korang...

Aku pon tak tau motiff natang ni masok dalm kasot..... Ini aku rase beberape sebab dier masuk kasot aku..... yang aku rase la....(bukan mengikut fakta).....

1) Katak tu terpikat dengan bau kaki aku yang harum...
2)Katak tu ingat aku nak main nyorok-nyorok ngan dier...
3)Katak tu menyorok dari Ah Long gare2 tak bayar hutang beli ais krim Espong...
3)Katak tu kene kejar tenuk yang melintas depan umah aku....

Hmmmm....logik kan sebab2 tu? mungkin juga katak tu sebenarnye adalah puteri yang telah disumpah oleh oleh adik laki sendiri gara2 mencuri digimon.......hmmmmmm....


Gah! banyak sangat dah aku merepek ni....saya harap, isteri saya iaitu Sarimah Ibrahim tidak marah kerana menggunakan nama beliau didalam entry ini...





*Pernah kah kasot anda dimasuki katak? jika pernah sila like....haha



Tuesday, March 13, 2012

What Would My 3D World be with LG Optimus 3D



Owhhhhooooiiiiiiii~


This entry is created just to participate the contest held by LG and promoted through my beloved Nuffnang :)
So, what is the entry about? well, how about we start it with a story?


When I was in my low secondary school, we only had few type of phones. Mostly are Monophonic phone and you are cool enough if you had the Polyphonic phone. Even though it only display black and white, we still get excited about it ...Nostalgic isn't? So, while hanging out with my friends, this type of conversation occur..


Time goes by so fast......one day I see THESE phone when I visit Nuffnang website...

It was an LG OPTIMUS 3D!!!

And this is exactly my reaction~

Luckily LG generously will give you an Optimus 3D by telling "What Would Your 3D World be with LG Optimus 3D"......now.......lets the story begin.

People said, It is your stuff when you had your name on it. So............. who would you think the LG Optimus belongs to? Obviously it was the Great Optimus Prime!.... dont you dare saying you are not thinking of him..haha! With an LG Optimus, I will fight Optimus Prime just to own the cool phone.....it will be an epic battle...trust me....

well, not so epic I guess, luckily he is not exist, if not, nobody will own LG Optimus.... XD

Now, we continue...what will happened next? Owh yeah, Watching horror movie will be a HUGE mistake! .... with the 3D view, the ghost will look so real as it was coming out from the phone..and im pretty sure you will had nightmare after watching it....

I still terrified with Ju-on ghost even though I'm not watching it in 3D

Hmmmm.......what will happened after that??? Owh! Game! how can I forget about game! hahaha! Omaigod!  
With LG Optimus, Playing games will be more fun! it will be super cool to play a 3D game with 3D view!! (weird words due to excitedness).... I always dream of playing games with 3D view....AND revenge will always feel sweeter with awesome graphic.....XD


Last but not least... With LG Optimus 3D, I can view every person I loved in 3D!..... i'll make sure i'll take a lot of my parent's picture. I rarely spend my time in home..... With this amazing phone, I can at least reduce my homesick or missing them too much just by watching their realistic picture in the LG Optimus phone :)


Well......that's the story of mine if I own an LG Optimus phone.... if you like to join this contest, feel free to click This Link ,better be fast :)

Before I ended this entry, how about you try watching this video....



Woahhhhhhhhh!! wait2.....do you notice something AWESOME!!!!???? ......... well, if you dont realize it, You dont need the 3D spectacles to enjoy the 3D graphic!!


If you want to know LG Optimus 3D, you might wanna go to this website :


Okay, I think that's it for this entry...see you guys next time :)



Sunday, March 11, 2012

Teknik Bawak Masuk Makanan Dalam Library

Owwwhhhhhhooooiiiiiiiiiiii~


haduyai....tak tau la kenapa aku malas sangat nak hapdate blog....taun ni baru ade 5 entry.... Cipan sangat perangai aku..... entry ni pon ade member aku yang request......sape2 yang ade idea boley la pas2 sikit aku yang sememangnye kekeringan idea haha....


Citer ni berlaku time aku blaja kat Matrix..... aku ngan member aku yang bulat bername Nadrah baru je pas makan kat kafey....tapi still rase lapar....mungkin makan x bace bismillah.....yelah, asal time makan je ade je orang2 yang kene ngumpat....mane nak kenyang.... Nak dijadikan citer , pas waktu rehat kitorang kene masuk library....maka bermulalah strategi menyeludop makanan....


Serius weh! aku dah cuak giler bile join bawak masok makanan..... kalo kantoi ko nak cakap ape? cakap ko nak bagi makan kat ikan dalam aquarium ke? kitorang bukan stakat seludop roti, air kotak, twisties, keropok2 memang selalu la kitorang buat.....Nasi lemak 4 flat je tak berani nak seludop masuk..... Owh shit! teringat pulak pasal nasi lemak 4 flat! khurafat sangat percaya ko boleh dapat 4 flat kalo makan nasi lemak kan? hahaha


Sunday, March 4, 2012

Saya ada baby baru....

Owhhhoooiiiiiiii~


Ok...aku tak tau nak pakai ayat ape sebagai introduction..... ari tu aku pergi Downtown Mines....bukan downtown cheras ye...tu zaman sekolah menengah dah bosan da pergi......ok, back to title ..... time jalan2 kat situ tetibe terserempak lak satu kedai jual2 natang ni......tetibe berkenan kat hamster...aku pon beli la 2 ekor....nah gambar.......

Menatang ni kuat berak ngan kencing...cisss

Kamasutra gersang

Makin semak la meja aku......

Nak dijadikan cerita...banyak pulak binatang kecik ni buat hal.....nanti aku buat entry baru...

Aku rase lah kan....binatang ni x memberi inspirasi langsung untuk jadikan aku rajin....dah la tau makan....pastu tido..... pemalas giler owh! (macam tuan dier).....aku ingat nak bela buaya la... pastu bwak jogging...mesti cool giler an? hahaha

nak sekor!

Owh....lupe nak bagitau name hamster2 aku tu..... name yang jantan tu Stan....yang betina name dier Whitney.... busuk giler ar name..hahahaha


sumpah entry ni tak best!....melalot giler.......ok.......nak pergi berak jap dapatkan ilham.....