Monday, October 31, 2011

My Happiest Moment




Owwwhhhhhoooiiiiii~


Warning.....This entry will be in English.....haha


This entry is made for a contest through Nuffnang Sponsored by Olympus ..... :)


Well.....what is your happiest  moment that you managed to get it captured by your camera ? thats the question.....Here is my answer to that......But.....before i start answering.....have you come across this situation....

Situation :  Holding your camera and capture other people action....suddenly realise your picture never been taken by your own camera because other people are too lazy to hold it.....

yeah.....this maybe explain why it occur...
LOL......i seriously made up that quote....I dont even know if Mahatma Gandhi know how to use camera...haha XD......

By the way.....from the fake quote , This situation actually happend to me. 

This is what i expected the photo will look like....


This is the photo that come out


OMG ! everything went better than expected !!! what i dont know during the "photography session" of my own is, this situation happend at the same time....
And that is how the "happy photography" was born....hehe.... BTW....if you look at the photo carefully.....you will see this......

That is my nephew ..... She try her best to get inside the picture quietly.....but what to do? your uncle's head is too big i guess... XD

Every time i look at the picture......i will start smiling...... :)

Btw, if you want to join this contest....just follow this simple steps.....

1. Write a blog post titled “My Happiest Moment”.
2. Include a photo in your blog post that describes your happiest moment. It can be a pre-existing photo, or you can go out and shoot something that represents that moment!
3. Download this file containing Olympus Happy Photography logo variations, choose one of the colour variations and include it in your blog post as well.
4. Once you have written your blog post and taken your photo reflecting the theme of ‘Happy Photography’, submit them at http://nuffnang.com.my/olympus2011 and the best photos with stories behind them will win some awesome prizes from Olympus!
Here’s what you stand to win:
1st prize – Olympus PEN Lite E-PL3 Kit
2nd Prize – Olympus PEN mini E-PM1 Kit
3rd – 5th Prize – Olympus PEN Leather carry-all bag






Extra Pictures!

LOL...I dont know why i put this picture

I hope after reading this entry you will feel the happiness and start putting a smile on your face......:)....if not....he will do it for you......XD

Monday, October 24, 2011

Vakum Cleaner Puake

Ko ingat berite ko tu dramatik sangat? huh!

Hai semua......ok2....x payah la marah aku sangat......kemalasan melanda jiwa......malas sangat aku nak update blog ni walopon sekarang tengah cuti sem.....(cibai je perangai aku kan)

ok....hari ni nak citer pasal Vakum cleaner.....rasenye dah lame aku tak letak entry yang berkartun-kartun kat blog aku ni kan???  kali ni aku letak kartun2.....harap2 korang suke la...

Mase kecik2 dulu la....aku sangat takut biler dengar bunyi vakum cleaner ataupon dalam bahase melayunye "penyedut hampagas".....wah....sasterawan sangat aku......

Tiap kali Ciklinn ataupon akak2 aku lain bersihkan rumah.....aku akan naik atas kusyen........
Serius weh....mase kecik2 dulu aku takut giler kene sedut masuk dalam vakum tu.....maklumlah...mase tu fikiran tak berape nak maturedkan......imaginasi pon mengarut.....aku selalu imagine akan jadi macam kat bawah ni....
Tapi biler dah besar ni......dan boleh berfikiran logik......aku pulak yang selalu takutkan anak2 buah aku.....seronok pulak tengok dorang lari ketakutan...haha
Ok tu je entry kali ni.....aku pon tak tau moral of the story......Belilah vakum Tempatan?? Entahlah....haha...ok...adios...

ps: sila like kalo suke entry ni :)


Tuesday, October 18, 2011

Mak cik buta minta sedekah



owwhhhoooiiiiiiii~


sekarang dah hari rabu.....lambatnye aku update kan?? well......test berduyun-duyun kot!! nak study last minit satu hal.....nak jalan2 satu hal......biler la sempat nak update kan? perlu ke update blog tiap2 hari?? hmmmmm


anyway.....aku telah mendapat satu request dari member aku....request nye berbunyi begini.....



hmmmmmm........................


Biar aku citerkan situasi.....korang pernah tak time korang lepak mapley....otopon kedai2 mamak lah kan....tetibe ade akak yang tak buta memimpin tangan seorang mak cik bute.....pastu nak kaver2 ayu sambil buat ala2 innocent gitu mintak sedekah.......macam situasi kat bawah ni.....


Ok....tu je entry kali ni....3 gambar je......sekian dilaporkan litas langsung dari bilik 318 kolej sepuloh , UPM Serdang, selangor........Terima kasih....welcome back tomorrow....

sila like kalo suke entry ni cam biase....(ayat macha)


Thursday, October 13, 2011

Berkayak di Wetland (Putrajaya)

Owwwhhhhhh hhhoooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..............(6 harkat)


huarghhhh~  hari ni nak citer pasal pergi berkayak.....dah lame dah aku pergi....tapi sekarang baru nak hapdet.... sampah sangat perangai ko roq...


welll.....seperti biase...Geng2 kaki lepak iaitu Aku, Tonchet, Boyak, Dibah and Kodak memang ellergic giler kalo tak buat aktibiti ketike cuti......kitorang dikenali sebagai DiBeRKaTi....wah....name2 gabungan yang aku cipta, xde kene mengene yang masih hidup ataupon yang sedang sembelit....


eh lupe, mase pergi ni aku ade bawak anak Kak Pidah sorang....name dier afif....adoi...malasnye nak taip...korang tengok je la gambar....

Aku and Afif 

Boyak ngan Kodak....aku tak pasti boyak jual product ape (-.-")

Dibah ngan Tonchet si Power Rangers merah......time ni kat bawah jambatan

Best jugak kayak kat sini....dah beberape kali gak aku pergi, tapi kayak tak banyak, sape cepat dier dapat.......dah pusing2 tasik semua, kitorang decide nak singgah pulau2 kecik kat situ, aku tak pasti berape banyak pulau, tapi aku yakin sekurang kurangnye ade 8 sebab aku ade terbace signboard "pulau ke-8"...banyaknye aku merepek........nah gambar lagi

Time ni baru sampai pulau, sorang je budak kecik...hahah

gambar atas pulau....larat pulak dibah dokong afif

lagi gambar atas pulau.....cube tengok muke afif...
meh aku zoom.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ko buat muke ape afif? hahahaha XD

lagi gambar dorang....semua muke nak tahan panas.....or tahan kentut? entah la

Disebabkan cuace yang panas......ko paham je la kan kalo bawak budak2 ni....ade je alasannye macam kat bawah ni.....
Haish....last2 terpakse la aku balik awal nak mengantor si Afif nu........anyway, it was a great experience with my friends and nephew :)

sape2 nak lepak wetland, roger2 la aku...jom kiter lepak2....ngeh3



PS, sila like kalo suke entry ni....Tee Hee

Monday, October 10, 2011

Prudential BSN Takaful

Owhhhhooooiiiiiiiii~

Hye guys,  wah! Roq speak in English? That’s rare……hehe
I usually use casual Malay to write my blog post, but to make everyone who visit my blog  understand it, English I guess would be the best choice of language.
So how did this happen? Let me see.. 


So….what is the difference between Insurance and Takaful ? Here is difference by definition…


Source: Insurance Info Guides booklet, Second Edition 2009

Well, somebody  might be a little bit confused….Is Takaful  only  for Muslims? Here is the answer for that…..


Yes! Anyone can apply for Takaful…:)

One more thing…., Prudential BSN Takaful Berhad has launched a comic strip contest…how cool is that??  Yeahhhh!!!


You can join the contest by clicking this link…..


Well, every contest have their prize right? You want to know what is the prize for the contest?  Top  5 most creative and funny comic strip will get a Lenovo IdeaPad K1 Tablet each and a chance to have their comic published on major newspapers....OMG!




I have won a TV in a contest before….Why don’t u guys give this contest a shot and maybe u will win the Tablet. I hope after you win, you won’t  face a situation like below…

Now! Start drawing your comic….hmmm….maybe this can guide you to make a comic strip..




 I guess everybody have Facebook right….Promote this cool contest by clicking like at this facebook page



or


just follow the simple guide to submit your artwork…

For more material to guide you on takaful and insurance, please download this very useful handout at this link



Remember guys, u will never know when you will face problem and It's never too early to start planning your finances now  :)

Saturday, October 8, 2011

Pancut Bumbung Di Kolam Renang Putrajaya (presint 5 kot)

Owhhoooiiiiiii~


ok....aku rase dah banyak cercaan dan maki hamun yang aku terime dari follower2 aku......Bile nak hapdate bro? Jawapan aku: entah....ikot mood......lalala~


aku sekarang malas nak lukis2.......sketching banyak dah....nak inking malas tahap super saiya....boleh? huhu


sekarang jam laptop aku menunjukkan pukol 12.53 malam.....ye! blog ini di update pada waktu sepatotnye aku tido otopon study......(aku tipu bile aku taip study, aku memang tak terniat pon nak study...ahaks)


tadi aku pergi mandi swimming pool kat putrajaya...presint 5....sekarang tengah bersin gara2 terlampau banyak air masuk hidung dan juge bontot....kentut pon kuaq ayag habaq hang....dah macam fabreze dah.... wah! banyak pulak aku mencarot malam2 ni......Nah gambar berformat JPEG!

Alien baru masuk kolam

Owh.....malulah! (*blush dalam air)

Lagi post2 batak dalam air

Dibah dalam swim suit muslimah...

Tonchet buat skill......boleh la, ko life guard! cisss!

Boyak nak buat gak....tapi kalot giler! hahaha (tonchet menyebok)

Wah! seksi sangat aku.....haha

Okeh! kepada mak2 ikan sekalian .....talian anak ikan dibuka sekarang....sila dail nombor 01X-204024X untuk tempahan.....hakhak

Ok....kiter pergi ke point seterusnye......lepas dah mandi , lap badan bagai....aku pon ingat nak pergi toilet...nak kencing....ye! aku tidak mengamalkan kencing didalam kolam....kencing dalam kolam sangat keji dan menjijikkan....sape lah nak minum air kencing ko tu!.....owh...terlari dari point plak...

Mase dah lepas kencing, aku ingat nak basuh la aku punye totey.....dengan bangga aku bukak paip dier macam gambar kat bawah ni......
I pon  pusing tombol air dengan rakus.....air pon terpancot dengan begitu deras sekali Uols, terkejut mak...

ni gambar sebenar....cinabeng punye paip!


Okeylah! tu je kot hapdate kali ni......Kurangkan kontroversi, Banyakkan Study,Tingkatkan pointer exam nanti....wah! meriah!...zassss~