Monday, August 22, 2011

bestnye makan plaster ubat.......



ohhhohhhoooiiiiiihhhooiiiii ~ (versi lagu raye)


perghhhhhh!!! sekejap je rase bulan pose ni....lagi seminggu da nak raye kan?...... korang pose penoh tak?? .....sila jangan tanye aku soalan same...hakhak....


ok...entry ni sebenarnye akak aku iaitu Cik Biha Montel yang request.....sampai sakit telinge dow....rase nak bernanah dah asyik dengar dier cakap....."Sapik, buat la entry pasal akak"......grrrrr~


nah, entry yang ade kaitan ngan dier.....kalo nak tau...Cik Biha ni slalu salah cakap.....ayat dah macam ayat macha dah....huhu...kadang rase klakar pon ade....cam situasi kat bawah ni....
punyelah beza panadol ngan handyplast tu.......pon boleh konpius gak...hahahaha
agak2nye....macamne la rase Handyplast tu ek?? mesti ade rase iodine sikit2...hahaha....ntah la.....ade rupe camni tak kalo makan handyplast???

Thursday, August 18, 2011

alahai biskut cornflakes.......



ohoiiiii......


semalam aku ade cakap nak update pasal biskut cornflakes yang x jadikkan??....nah ni aku citer......malas la nak taip...nah gambar2.......sori kartun buruk....aku sketch je....dah x sempat la nak inking...banyak keje nak buat.....wuwuwuw~



Kuih yang aku buat tu bukannye x jadik....cume rase dier tak brape nak lemak2........(ayat kaver tak pandai buat kuih).......kalo per 10....aku bagi 4 jek....hahahah....pasni aku nak carik butter Tatura.....farmcow x best! rase ape ntah....huhuhu kalo x jumpe tatura....pakai buttercup jelah gamaknye......

Tapi aku rasekan....nanti aku malas nak buat dah....last2 beli je...hakhak

Wednesday, August 17, 2011

jahanam punye butter!!



ohoiiiiiii~


malam tadi aku buat biskot cornflakes.......disebabkan salah pilih butter....semua jadi huru hare.....entry akan kluar besok sebab hari ni aku nak kemas rumah........


sekian.....



Tuesday, August 16, 2011

bestnye menggigit bende itu.



ohoiiiii~


wah selamat menyambut Nuzul Quran........tapi entry ni memang xde kene mengene ngan nuzul quran.....just nak share sikit pasal habit kanak2 yang suke menggigit gigit ni.....


mase kecik2 dulu....aku ade banyak gak la mainan....tapi ader satu je yang aku betul2 suke...... kalo orang lain suke ultraman....aku lagi prefer monster dier.......sebab monster dier ade ekor......boleh? haha
Sebab ape aku suke monster berekor tu?? sebab aku boleh gigit ekor dier...macam gambar ni.....hahaha
kalo mainan monster tu idop....mesti dier da nangis kesakitan......
Kadang2 aku pulak yang menangis......sebab kene marah ngan akak aku....ye la....orang beli elok2 senang2 je aku rosakkan......
Kalo dah namenye budak2....ko marah camne pon last2 dier mesti ulang balik perangai dier tu ....kan? huhu

Nak tau akak mane yang selalu marah aku kalo gigit mainan??? kakak aku yang bawah ni iaitu CIKLINN....


Cewah ciklinn....mentang2 baru blaja mekap......dah macam barbie doll asia dah aku tengok.....fewiiiitttt~ gojes siot.....sape sangke dier sudah memiliki 3 orang anak....hahahaha


Akhir kata......saya ada kakak-kakak yang cantik.....ko ade? hahaha..... nak kenal ciklinn?......klik link kat bawah ni....

Sunday, August 14, 2011

Perempuan dan gelaran 'kakak"



Ohhooiiiiiii~ (versi rapeah buang)


hmmmm.....harini aku nak citer pasal gelaran "kakak" yang sangat berkait rapat dengan sensitiviti orang pompuan...


ok, sebagai seorang laki ....kadang2 aku mengalami problem bile berdepan ngan pompuan.....maksud aku dari segi 'nama gelaran' untok dorang.....nak panggil adik ke? kakak ke? mak cik ke?......(korang paham ke aku cakap ape ni????)....arghhhh~


macam situasi kat bawah ni......


So, sekarang aku nak citer ape yang terjadi bile korang menggunakan panggilan "kakak" mengikut peringkat umor dorang....perlu cerite ke? korang tengok jelah gambar....malas pulak aku nak taip..haha!

Golongan Pertame (mereke yang lagi mude dari ko)

Golongan Kedua (mereke yang bertepatan ngan gelaran tu)

Golongan Ketiga (mereka yang sedikit tua )

Golongan Keempat (mereka yang dah tua atopon veteren)

Golongan Kelima (mereka yang.....ermmmm...misteri?? ...)

So.....korang berade dalam golongan yang mane??? senang sikit nak panggil korang.....xde lah aku kompius.....kecuali golongan kelima.....yang tu aku betul2 kompius.....hahahaha

Ps: seperti biase.....kalo dah baca sila komen......kalo suke klik "like".....kalo nak kongsi klik "share" yang ade kat atas tu...hehehe.....

bile tangan gatal....



ohoiiiiii~~


saje2 nak update....tu la kan...bile minat melukis......tetibe pulak naik nafsu serakah bagai......jadi la camni.....


hahaha....ok tak?......miawwww~ hehe....ni baru blaja main2 warne ngan WACOM.....ok...tu e....kuranglah pahale pose aku ari ni........ke habis terus ntah....haha

Friday, August 12, 2011

Entry meraban sabtu



ohoiiiiiiii~~


2 3 hari lepas aku rase x selese...rupe2nye mau demam da.....alhamdulillah hari ni dah ok sikit.....OK, mari kite mule meraban.....


Meraban Pertame, Aku hapdate blog hari sabtu...........wadefish?? aku pon tak tau knape......lol


Meraban Kedua, Orang cakap kalau demam kene minum air klape....baru cepat sembuh.....walopon takde kajian saintipik....aku caye dow.......selamat aku dudok kampung.....senang carik kelape......Malam tadik, aku nak sangat minum air kelape nak ilangkan demam la kan....tapi xde orang nak tolong potongkan....nak mintak tolong mak tangan mak sakit, nak mintak tolong abah, abah pegi masjid,nak mintak tolong kak biha? takot katenye....nak mintak tolong ciklinn? x payah la....dier potong keledek pon sampai terpotong jari....gulp~


so sape yang boleh tolong??? last2 aku yang kene potong sendiri.......selamatlah aku dikurniakan KUASE BULAN seperti Sailormoon....walopon demam larat jugak aku potong..... "Dengan kuase bulannnnn~, akan memotongmu!~" (nada sailormoon jupiter)


muke je heppy, tapi rase nak pengsan.....

lesung batu sebagai "tenage tambahan"...(tongkat ali bapak sorok)

sangat kemas bukan kelape itu dipotong? hakhak

Meraban Ketiga...... Bercakap mengenai kuase bulan dan sailormonn...mase kecik2 dulu....time2 cuti cam hari nikan........aku suke tengok sailormoon......bukan aku menghayati jalan citer dier pon......tapi aku sangat menghayati dan khusyuk biler tengok PROSES PERUBAHAN dier cam kat bawah ni...
Homaigod.....sexy kan? hakhak....(dasar miang)

Meraban Keempat......Khabarnya Lisa Surihani ngan Yusry nak kawin.......hhmmmmm.....lepas Erra bercerai ngan yusry baru dier dapat anak.....kiter tengok plak hasil Lisa ngan Yusry.......agak2 pregnent tak Lisa? hahaha......Semoge Perkahwinan dorang berkekalan dan dapat anak yang kurang comel dari Mia Sara....sebab ape? sebab anak aku nanti yang comel cam Mia Sara....hahahahah (Muntah Hijau)

Meraban Terakhir........aku tengok ramai pulak peminat Lisa Surihani......tapi aku tak minat sangat ngan dier......aku suke minah kat bawah ni......

Ape? salah ke aku suke pompuan hot yang sediiiikiitttt chubby? huh! Hahahaha

Thursday, August 11, 2011

janganlah anda berperangai camni...huh!



ohooooiiiiiii~


*srott srottttt....(menyedut hingus masuk dalam idung balik).......wuwuwuw~ aku rase nak demam la ari ni...sigh~


sempena ari jumaat yang mulia ni...aku nak buat entry yang alim2 sikit...(alim ke?)....korang bace je la eh.....yeeha!


Moral of the story??? kalo orang tegur tu kite terime jelah......(ye ke?).....aku pon tak tau.....tapi kalo ikot logik memang xde syaitan kan pose2 ni? knape aku cam jahat jugak je? grrrrr~

Pesanan khidmat masyarakat: Rase nak telan panadol je...tapi batal pose plak nanti.....adehhhh~ srot srot~ baiklah.....renung renungkan dan slamat berblogwalking....adehhhhhh~



Wednesday, August 10, 2011

Panasonic VIERA 42 " : Watching TV like a BOSS



Ohhooooiiiiii~


This entry will be in english because I wanted all the people who reads my blog to understand it. Not just for malays because i normally use casual malay when  i write my blog. 


Back to the title, Do u guys know that im the Grand Prize Winner for blogging contest of "Our World , Their War"??..... it was organized by GSC, Eon-Bank, Nuffnang and been Sponsored by Panasonic too :)... you can read the winning post by clicking here.


Well.....I already receive my prize.......And for that, the first thing that everybody will notice when they come to my house is there are a huge TV in the living room....hehe
Well that's the TV i've won which is PANASONIC VIERA 42".......here is the real picture of it.....the TV is so big that it almost the same size of the rack...lol...

With the TV, I also receive some other stuff too...which are....
Well, with all that, i seriously feel that my living room have become a 3D cinema ...hahaha!.......so, what is the advantage of having your own 'Cinema' ?? 
Because I only receive one pair of 3D eyewear, the situation below always happend. I wish i had more money and can buy the eyewear for my whole family member...hehe
Hmmmm.....how to counter this situation? well....luckily the Blu-ray/3D/DVD player come with 3D mode and 2D mode......I tell you one thing, even tough you are watching in 2D, the picture resolution is superb since the TV itself have High Definition view......and that just awesome!! with that, we can watch it with others and enjoy the movie......XD

Okey.....im going to describe a little bit of Panasonic Product that i've won.... Lets talk about the eyewear, Panasonic use latest technology on the eyewear to get maximum effect of the 3D......when you wear it, it feels like the movie is alive......combining with the great Sound Effect......it was PERFECT!!!
Because the Eyewear uses latest technology, it have to be charged after you use it. It is simple to charge it, just plug in the USB to the TV and leave it......but make sure the TV is on while it was charged. The best time to charge it is when you watch normal TV station like watching the news...hahaha



Believe it or not......you also can connect your Laptop to Panasonic VIERA...here are the steps..
Here are picture of successful connected laptop to the TV 
Because my laptop screen is small.....i oftenly connect my laptop to my Panasonic TV so that it is easier for me to draw anything using my drawing tab which  is the Wacom Intuous . How cool is that?
Well, Panasonic have always been my family choice.....we buy a lot of Panasonic Stuff because it have great quality and the product last long....here are some of them...

Last word from me......Panasonic produce great product that last long and the technology always been updated from time to time. It is a great decision to buy any product as  long as it come from the PANASONIC brand. Feel free to check these two websites for more information on Panasonic..

and

Once again.....thanks to Panasonic for the Awesome prize, GSC, Eon Bank and Nuffnang for choosing me as the grand winner...... :) . want to know more about the flow of winning??? check out these entry.....

OMAIGOD!!! aku menang TV besor!! Thanks NUFFNANG, PANASONIC ngan EON BANK !~

and