Sunday, July 31, 2011

puase versi kanak2



ohooiiiiiii~ 


Sudah sedia maklum hari ni akan jadi hari yang begitu cliché kerane kebanyakan blogger akan buat entry pasal pose....arghhh! aku x kire....aku nak buat gak!.....yang penting lain dari orang lain..hahaha


Mase kecik2 dulu....aku x tau apesal....tetibe aku jadi excited bile ade pengumuman pose kat tv....kadang rase heppy gak.....


Bila aku pikir2 balik.....Xde maknenye aku nak heppy........bukannye ade beza ngan hari lain pon.....dah la x boleh makan.....huhuh
Yang paling prihatin dalam bab-bab mendidik anak berpose ni mestilah parents kite kan. Abah selalu tanye aku dah niat pose ke belom....kalo aku terlupe die mesti ajarkan aku balik :)
Biaselah....mase mula2 baru blaja puase...memang rase janggal gile bile x leh makan ngan minum....Aku ingat lagi mase kecik2 aku puase separuh hari je dow....hahaha....
Mak ajar aku pose senang je......mule2 dia bagi bukak pukol 2, pastu besoknye dier bagi bukak pukol 2.30 pulak, then pukol 3......bende ni berterusan sampailah aku mampu tahan lapar dari sahur sampai waktu azan maghrib. Paling x boleh blah kalau aku betul2 x tahan lapar mak akan cakap camni......
WAHHH! ape lagi.....bile dah dapat "green light" terus aku carik air dulu....haus kot! tapi bile nak minum rase bersalah pulak. Paling best minum kat tempat yang orang lain x leh nampak....rase cam ninja oh......
Nak tau ape paling tak best??? bile tak dapat join adik bradik aku yang lain bukak pose. Ni semua gare2 puase separoh hari je....huhuh.......bile kene camni je terus aku tekad nak puase sampai masuk waktu buke.....sedih wo kene dudok kat ruang tamu sorang2...wuwuwuwu~
Haish....kalo nak citer pasal puase ni aku boleh buat satu komik setebal 100 page.....banyak sangat! hahahah kene buat entry berantai ni...huhuhu 

Saturday, July 30, 2011

Care2 tidor dengan nyenyak



Ohoiiiii~...


entry kali n aku tukar stail sikit...silakan....Enjoy!





Friday, July 22, 2011

Entry selingan : wuwuwuwu~ entry2 ngan wacom tertinggal........



ohooiiiiiiii~


aku sebenarnye nak sangat update.....tapi entry2 aku tertinggal kat umah ciklinn...(ke aku sengaje tinggal?).....wacom pulak tertinggal kat kampung.....kalo lukis kat kampung pon x leh update sebab xde internet....arghhhhhhh!!!......



Aku pon tak tau, ape kejadah aku letak gambar all black punye player....owh.....aku nak buat rambut cam dier la...hahahahah.................

Wednesday, July 20, 2011

bapak aku comel....hahaha



ohoooiiiiii~ (salam trademark)


hey2, bertemu kembali didalam sesi uji bakat "siapa comel tengok laptop"......orait....sekarang ni mesti semua orang perasan comel ....huh! secomel comel korang.....baik korang bace entry ni sampai habis dulu... (ayat tuggang langgang)


ceritenye macam ni....aritu aku ngan Ciklinn pergi balik kampung......of kos la budak bername Umar follow sekali...Umar mane?.....umar kat bawah ni......


*gambar ikhsan dari ciklinn

Kebetulan mase kat kampung tetibe umar ni ade mood pulak nak bergambor ....siap macam2 pose lagi dia buat....antara yang paling kiut adalah seperti gambar kat bawah...
Hehehe....comelkan pose tu......nak dijadikan citer, sementara menyuruh Umar buat pose kat atas ni, Tok Hasib pon tolong buatkan gaya......mase tu la aku snap gambar bapak aku yang paling kiut sekali..haha


hahaha...aiseh...rindu pulak kat bapak........

Monday, July 18, 2011

BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG

Ohhhooooiiii~


wah...hari ni dua entry? FIRST TIME !!!....hahaha....xde la...ni sebenarnye aku join segmen "Teringin Menjadi Blog Rakan Blogger" yang dianjur oleh Bro Ben.....(macam Broadband je bunyiknye)..... sapelah tak kenal Ben Ashaari kan? hak2


Arahan yang diberikan :)
  1. Sila ceritakan latar belakang blog anda seperti bila mula buka , kenapa anda buat blog , sapa idola bloggger anda , minat dan sebagainya la..
    2.Cuba bagitau kenapa blog anda patut dipilih sebagai blog yang patut di singgah setiap hari ?

Jawapan dari Roq
1) 

  • Blog ni sebenarnye aku buat sebab aku xtau nak letak mane karya2 aku.....kalo buat buku pon sape la nak belikan? haha.
  • disokong kuat oleh ciklinn, kalo x memang aku x berblog....
  • mule pada...jap aku check.....ha! november 2010....mule2 aktif giler, tapi terpakse stop beberape bulan sebab ade projek kene handle
  • Ade beberape blog yang buatkan aku jeles tahap gaban dan menjadi idola.....antaranye blog "realiti konspirasi" ngan blog "santai bersama Ben Ashaari"...(bukan bodek)
  • jeles ngan RK sebab kartun best....ngan SBBA sebab updated selalu....(mane dapat idea ha?)
  • Minat? sudah semestinye melukis....kadang pakai tangan pastu scan...kadang2 pakai paint....kalau nak up level sikit, aku pakai wacom...hehe

  • pakai paint.....
  •  lukis...pastu scan
  •  pakai Wacom
  • pernah juga dipromot oleh Bro Ben sebelom ini...hehe...tnx ;)
2)
  • Blog aku simple je...xde widget macam2 ni.....dan agak ringan sebab gambar memang aku edit pakai paint...so saiz kecik n korang x perlu tunggu lame2 nak bace..hehe
  • disebabkan banyak kartun....blog aku sebenanrnye "light reading material".....so x payah pakai banyak imaginasi nak pahamkan....
  • aku dah x busy sangat...so akan selalu diupdate ngan lagi baaaanyaaaakkk kartun2..ngeh3
Nak join gak segmen ni?....klik link kat bawah.....

owh yeahhhhh......700 sudey....



ohoiiiiiiii~


yeeehaaa~ alhamdulillah....semlam time aku tengok jumlah pollower....rupe2nye dah 700 dah..hehehe
kenape aku suke nombor 700? ...............sebab kalo terbalikkan no tu, dier jadik 007........owh yeah! James Bond siottttt!!!! hahaha


lol......aku pon ade terjumpe satu joke pasal james bond ni.......


Ahahaha....cool giler minah ni.......ape2 hal pon terima kasih banyak2 kepada semua yang sudi bace blog aku yang lite2 ni....hehhe :)

Akhir kata,...

*disebabkan maleh nak lukis....gambar diguna semula..hahaha

ps: gigih giler aku lukis pakai paint malam tadi.....dah la xde mouse......Wacom lak tertinggal kat kampung...huhu

Sunday, July 17, 2011

Bestnye nampak lantai petak petak...ahah!



ohoooiiiii~ (seperti biasa, dalam nada m daud kilau)


owh yeah....buat pertame kalinye entry hari ini berbentuk kartun2 seperti biase gara2 terlampau busy sebelum ni....(ayat macha)....ok...kembali kepada tajuk.....


Masa aku kecik2 la kan....rumah aku x pakai marmar ni semua.......ade lantai simen je....pastu lapik ngan tikar getah....so, sdikit batak la bile nampak lantai yang ade petak2 tersusun ni...Ahah!


*sila ignore kesilapan pada gambar..hahaha

Aku pon x tau apesal.....ble aku nampak je lantai marmar petak2 ni....tak kire la, kat umah orang ke, masjid ke, shopping mall ke, mesti aku rase nak jalan ikot petak2 yang ade tu...demn!
Best gak la jalan dengan beitu "tertib" ni...rase cam berdisiplin giler....kalo petak tu kecik2, siap ade pola berjalan lagi, kadang2 skip satu kadang2 skip dua....ikot mood la. Tapi yang tak tahan, bile aku pegi umah sepupu perempuan aku yang ade marmar, dier siap ajak main Ting Ting lagi.....ikot la stail camne pon...aku join je... (dasar tak matang)...
Ok aku mengaku...best gak la main menatang tu time kecik2......tapi time kecik2 ye.....Tak de maknenye aku nak main Ting Ting  ngan berat 76 kilo ni.....kalo main konpem retak marmar tu....HAHAHA~
*psssttttt....blog mungkin dipdate pas 3 hari gara2 terdapat urusan yang kene dielesaikan..gagaga~


Thursday, July 14, 2011

tukang sentap kelas mekanikal



ohoiiiiiii......~~


haish....entry hari ni sebenornye aku nak citer pasal sorang mamat budak kelas aku.....asyik2 suroh aku buat entry pasal dier....aku pon tak tau apehal....nak kate blog ni femes??? jaoh sekali.....hahaha....kasi jelah chance dier masok.....


 Name mamat ni KODAK,mamat ni sepet, suke bikin orang sentap.....dan sedikit bapok walopon dier cakap orang lain bapok......hahaha

arghhhh! kadang2 sakit hati gak....tapi kalau tiap2 hari kene last2 jadi perkare biase...siap boleh buat lawak lagi....hahaha......nah gambar dier ngan aku......(pemilik blog cube meniru gaya Kodak)


baru2 ni dier ade buat pembedahan mate dekat thailand......ni gambar dier.....


ok.....nah gambar dier bertukar jadi bapok....hahahaha........


awwwwwww~ rase nak tampar je tengok muke dier...hahahaha

yang ni plak gambar budak kelas mekanikal yang happening..... :)



pemilik blog sangat malas melukis hari ini....hujan membuatkan aku ngantok....hahaha

adehhhh.......matilah aku kalo sorang2 budak mekanikal suroh buat entry camni...hahahaha

Wednesday, July 13, 2011

im finally freeee........



ohoooiiiiiiiii~


yeah! finally semua bende da setel......secare rasminye aku dah free......boleh la berblogging cam dulu balik....mungkin akan diupdate sekali dalam 2 hari....yahaaaaa!.....kesian karya2 aku berhabuk....


ok...mase untok berblogwalking...yahhhhhaaa!!!


*psssstttt~ ok tak kalo aku lukis kalo ader kaler  cam kat atas ni??