Sunday, January 30, 2011

Bukit Broga.....dan gathering blogger dalam mimpi......

Ohooiiiiii~

korang pernah dengar teka  teki..."tali ape paling kuat?"......dan jawapan kepade teka teki karut tu ialah......TALI BRA sebab mampu menampung dua gunung......demn! dah2...aku x mau melucah......hari ni nak citer pasal bukit broga.....haha

al kisah disebabkan mau sampai pagi....kami semua pakat xmau tido.....pukol 12.30 malam bergerak pergi DOWNTOWN cheras.....tempat lepak aku time skolah menengah dulu2........belom lagi naik bukit dah pergi urot kaki...ahah
Arghhhh! dah la yang urot kaki aku tu makcik....selalu aku yang urot orang lagi tua....terase pelik giler.......pastu mak cik tu menggunakan satu alat kayu yang ada bucu tirus.....dier tekan2 kuat2 kat tapak kaki.......sakit siot!!!.....dahla aku sorang kene camtu.....demn~
Dah lepak downtown puas2....kitorang pon gerak pergi broga n terus mendaki dalam kul 5 pagi camtu,dalam gelap2 ......memang best je rase mndaki n lagi bersemangat bile korang nampak cahaya lampu suluh  pendaki lain kat atas .........(dorang naik pukol brape?).......cisssss!
Ok....memang agak mencabar la naik sebab mase tu tanah lembab......memang licin tahap super...last2 sampai gak la.....tapi sedikit x puas hati biler disambut oleh kaki2 lepak yang tengah karok meggunakan suare yang sedaaaapppp  sangat.....(tangan didada, mata pandang keatas)....tambah keciwa bile terdapat banyak kegiatan vandalisme....
alang2 dah sampai puncak kan......kitorang pon bergambar seolah olah sesi fotosut sedang dijalankan...haha...batak siot!....
Ok....x lah best sangat sampai puncak tu pasal crowded sangat....kitorang pon turun bawah sikit ke kawasan yang lebih lapang.......tunggu punye tunggu punye tunggu punye tunggu matahari x kuar jugak....sebab semalam hujan satu hari penuh........nampak kabus je...wuwuwu~
konfem dah x nampak sunrise.......kitorang pon turun awal.....paling teruje apebile ade satu kumpulan mamat2 yang sempoi nak mampos.....boleh pulak turun bukit tu dorang buat cam turun papan gelongsor....siap ade yang pakai boxer je........hampeh!....(ok, aku admit...aku sedikit jeles).......
Hehe...disebabkan geng2 aku ramai yang kat blakang.....aku pon try la sliding2 ni...ngan sorang lagi member pompuan aku....(bukan awek ye).......seriously!!!! best giler walopon ade perasaan cuak2...
disebabkan ade adegan2 jatuh atas lumpur bagai....baju memang kotor la.....bau pulak.....sampai je bawah....kitorang singgah mandi kat stesen minyak...hehe....kesian cleaner.....
habis je bersihkan badan sikit2....terus pergi makan ramai......disebabkan hari tu hujan je memanjang....aku demam n diserang sakit kepala.....kaki konpem la lenguh.......adehhhh~.....
ape2 pon....best la naik broga ni pagi.....tapi sedikit kecewa apabila x dapat join blogger2 lain reunion dekat Time Square........baru ingat nak pergi pakai baju gothic .......x pon baju spongebob......ni gambar aku curik dari facebuk ......
jelesssssss nak mampos siot!!......gambar diambil dari keyrull kowt...nanti aku konpemkan..hehe

Thursday, January 27, 2011

makan roti boleh menyebabkan kanser kuku


Ohoiiiii....

dah2....jangan nak bising2 pasal tajuk havoc tu...hahahaha....
Hari ni aku nak cerita pasal roti......

kalau korang beli roti la kan....aku sangat pasti korang akan dapat pengepit tutop roti yang ade tarikh expired........*ayat tambi......alaaa....yang ni ha......


Lagikan.....kalo korang perasan kan.....lubang dier tu kan....macam bentuk bear.....korang nampak tak?....ke imaginasi aku yang lebih2...hahaha


Time kecik2....aku tak suke tengok lapisan roti yang paling atas.....yang ader kaler coklat banyak2 tu....sebab rase cam buruk giler.....haha



Soo.....kalau aku orang pertame yang bukak roti tu....aku akan skip yang paling atas tu....buat2 tak nampak la...hehehe...



Bukan stakat first layer.....layer2 lain yang ade kaler coklat tu pon aku buang....keh3....aku rase bende tu x sedap......



Tapi....tu zaman kecik2 la.......sekarang aku bantai je semua roti tu.....kalo lapar giler....ngan habuk2 skali aku telan...hahaha.....roti sedap dimakan bersama Nutella....yummy :)


damn budak kecik! apesal ko comel sangat?....heheh...tnx google bagi gambar......


*pssssttttt~ ader ker kanser kuku?.....

Tuesday, January 25, 2011

Kemesraan ......dan rezeki hari ini........thanks nuffnang...:)


Ohooiiiiii~...

owh2......akhirnye aku hapdate......korang perasan x?.....kalo korang komen2 kat entry aku.....aku diam je......bukan aku x nak reply ok, dan bukan juge aku sombong.....huhu....

aku sebenarnye sangat jeles ngan diorang ni iaitu.....Bro Eqbal Zack ngan Bro Man Yusoef sebab mampu mereply semua komen2 orang kat entry dier...DAHSYAT!........biler la dorang curik mase nak buat semua tu..jeles bai.....so aku pon tekad untok menjadi lebih mesra.......Thanks to kakak ku yang cantik....ciklinn......sebab menyediakan tutorial....."reply to comment"........

sangat kuno kan baru mengetahui bende ni....hahaha...ah tak kisahlah....yang aku pasti aku akan cube untok balas komen2 korang...terima kasih :)


selingan hari ini......bukak email....nampak ni......



Alhamdulillah....tak sangka bute2 bahase inggeris pon boleh menang tajuk entry terbaik.......ni ha entry tu...alaaa....entry aiskrim magnolia tu...huhu.....

A Magnolia Sherbet A day reminds me of childhood memory everyday

silalah klik nak tengok....bukan tu je.....dapat lagi ini pulak.....



yang ni pon aku tak aspect menang....main komen2 je....tapi dalam BI....akhirnye....dapat gak tiket free tengok BURLESQUE pulak.......huhuhu....

TERIMA KASIH NUFFNANG!!...... : ).......terase cam anak ikan lak...hahahahaha

Monday, January 24, 2011

green hornet ........choy level rendah.......

ohoiiiii......

ni hapdate kecil kecilan je...malam tadi....Tengok Green Hornet free.....ingat nak jumpa UJANG kat sane....tapi aku x pasti dier yang mane satu....ingat nak bagi gambar lukisan.......anyway ....thanks NUFFNANG..

aku nak bagi gambar ni.....


ni yang aku maksudkan detail......bukan macam potret tu...huhuh...

*psssstttt~ entry ni tunggang langgang pasal arini kelas start kul 9....habis kul 7 mlam...rehat sejam...sangat hebat kan?.....

Sunday, January 23, 2011

pengasas tarian shuffle ialah seorang kanak2....

Ohooooiiii.....lame rasenye aku x hapdate....busy siot....nak lukis pon x sempat....

Ok sekali lagi....tajuk memang nak havoc je..haha....

Ceritenye macam ni....... time kecik2....memang aku allergic giler nampak bedak ......allergic ape?......alergic nak buat nakal....

Mule2 aku tengok je dulu bedak tu.....


Lepas dah make sure takde orang nampak....maka....timbullah niat nakal yang telah lame ku pendam...ekekeke~



Ape lagi.....aku pon ambik bedak tu...pastu letak banyak2 atas lantai....kalo boleh, nak habiskan satu botol terus.....rase cam syok je tengok habuk2 putih tu jatuh....



Yang aku ingat.....lepas je aku tuang bayak2....aku suke pijak bedak tu....rase best giler babeng pasal lantai tu jadi licin....kadang2 semua jenis tarian keluar...bukan stakat shuffle, tarian twist pon aku buat..hehe



orang kata malang x berbau......tapi aku pasti malang kali ni berbau bedak jonsen baby.....tiap kali aku buat bende alah ni mesti kantoi...DEMN!....of kos la....tak ke pelik tetibe ade bau bedak yang kuat....sigh~


haih.....takpelah...eh, sedang aku menggodek godek encik google....jumpe gak situasi yang lebih kurang....korang tengok ni....


Hahaha! innocent je muke dier......tapi budak ni main tepung....aku main bedak...hehe

psssst~.....x sabar nak tengok green hornet malam ni : P
and aku tengah lukis gambar2 pemenang kontest kecil kecilan..hehe

Friday, January 21, 2011

A Magnolia Sherbet A day reminds me of childhood memory everyday

I love to write this post in English, But writing it in Malay is more like me :)

Semuanya bermula biler aku tengah godek2 laptop nak update blog.... Tetibe ternampak iklan nuffnang yang menyiarkan iklan Aiskrim Magnolia sherbet........huhu....

Ape lagi...aku pon klik....mase aku baca detail pasal aiskrim ni... tetibe terase macam 'flashback' zaman kecik2 dulu......

Biaser la kan......kalo budak kecik memang suke giler main depan rumah..


Tak kire lah, macam mana khusyuk pon aku main.....akan ade satu bunyi yang betul2 menarik perhatian aku....nak tau bunyi ape?.....mestilah bunyi loceng aiskrim....hehehe


Memang excited giler ah biler dengar bunyi loceng tu....cepat2 aku balik rumah...ape lagi, nak bodek mak lah kasi duit beli aiskrim...hahaha


mak aku tak kerje, jadi duit yang dier pegang pon tak banyak....tapi seperti biase, dier akan cube yang terbaik bagi ape yang anak dier nak, kalo rezeki lebih sikit, mak aku akan bagi seringgit ......time tu, kalo aiskrim berharge seringgit pon dah kire mahal dan dah boleh beli yang sedap2....huhu


Hehe....best giler ah biler da dapat duit....dengan pantas aku panggil pak cik aiskrim tu......Time kecik2 susah nak explain....so kalau nak bagitau perise yang aku nak, aku tunjuk je kat tong aiskrim tu..hahaha


Aku suke kalau aiskrim tu dalam cup....sebab biler cair dier tak tumpah kene baju....dan tak kene marah ngan mak pasal baju kotor.....haha



yang aku perasan la kan....penjual aiskrim sekarang dah tak macam dulu....errr....korang tengok gambar ni.....



nampak tak beza dier?..huhu....sekarang aku dudok kolej dekat UPM, nak tunggu aiskrim lalu depan bilik memang mustahil la.....terpakse la carik sendiri....siap pinjam motor member nak rase sedap mane aiskrim Magnolia Sherbet ni...haha




Seriously...aku pusing satu serdang carik aiskrim ni dekat kedai2 runcit biase....tapi xde plak..... yang aku tau carik punye carik terjumpe dekat station minyak.......



aku pon carik kat peti ais krim....last2 rase berkenan pulak nak ambik yang perisa manggis or dalam omputih... MANGGOSTEEN ......haha...ni gambar aiskrim tu...


Nampak iklan dier cam gempak je.....aku pon nak test la kan.....batak giler...haha


OMAIGOD! serius weh! memang sedap giler.....siap ade isi buah betul plak......memang rasa bebaloi giler beli....huhuhu.....AKU SUKE AISKRIM PERISE MANGGIS!!!!!...yeeehaaa!

 Ni gambar kenangan manis aku bersama aiskrim Magnolia Sherbet ni..heheh


*selamat tak tumpah....kalo tak rosak artwork aku..haha

Selaku pencinta alam....aku sarankan korang recycle atau gune balik bekas aiskrim yang kiut tu...huhuhu
aku siap buat bekas shiling.....tak boleh blah giler.....


Yeah! terima kasih kepada Nuffnang sebab memberitau kewujudan aiskrim ni....dapat gak aku makan...nyum2..hehe....     : )

Tuesday, January 18, 2011

Makan taik telinga boleh menyebabkan hamil?

ohoooooiiiiiii~

terlambat pulak nak hapdate...kelas pack cam sadin......cissss......kali ni aku nak share pasal pengalaman korek telinga....korang lupekan je pasal bab hamil tu....biaser la aku....tajuk nak havoc je.........HAHAH

time kecik2....seriously aku memang malas tahap super nak cuci telinge kasi bersih.....maka....aku tunggulah sampai Cik Ton yang tolong yang bersihkan.....

Huhu....luar nampak cool je....tapi sebenarnye aku happy giler.....best wo korek telinge......dah la rase "geli-geli" yang nikmat....dicampur lagi dengan peha mak yang suam2 bila baring kat riba....pergh! rase cam kat syurga......


Setiap kali mak korekkan telinga aku....ayat dier same je......."hish~ kotornye, sampai kuning dah ni....tengok!"...... tak pon....."eee....banyaknye daki kat telinga dier"......feel memang feel....tapi mak akan sental kuat2 kat cuping telinga nak kuarkan daki....pedih kot.....

agak agaknye lah kan......kalo aku mintak mak aku korekkan telinga time aku dah besor2 ni....mesti mak aku cakap camni plak....

HAHAHA....aish~ nostalgia giler.......kalo dah name pon emak...mesti nak bagi yang terbaik untuk anak2 dier kan ?.... : )

Anyway.....aku dah check email.......dapat lagi ticket wayang free......Green Hornet plak..... Thanks nuffnang :)....sape lagi yang dapat?.....roger2 weh...jumpe kat sane....hehe


Orait......adios.....

Monday, January 17, 2011

orait....dah tau sape menang.....

ohoooiiii.....

tangan dan mata peserta kontest kecil2an aku konpem laju n pantas giler....jawab betul semua

aku tau ade yang kopi paste je dari blog lain.....sebenarnye.....tu la skill terbaik!!....hahahaha

nah name pemenang kontest kecil2 kecilan....

ShidaHaron

knape ade 8 pemenang?....hehehe......xpelah...x salahkan ?......

knape aku x dapat bukak blog Shuda Haron......errrr???.....

sila hantar gambar korang ke email.....cendawantoxic@yahoo.com......

ni detail yang aku nak.........

1)korang nak latar blakang kat mane?...(putajaya, klcc...paris)
2)gaya ape korang nak....(peace ke, loncat ke)
3)kalo korang nak buat gambar korang seperti naik vespa or superbike pon boleh
4)nak gambar satu family?....boleh...tapi untuk yang dah kawin je....yang bujang jangan gedik2..heheh

ok, jangan lupe mail ye......wehuuuuu

Sunday, January 16, 2011

Pertandingan kecil kecilan....."Carik Sampai Lubang Cacing"...



ohoiiiiiiii~

wah......terase lame plak x hapdate......selaku seorang student.....aku tersangatlah sibuk untuk sem ni......
so....aku bukak lah kontest ni kepada semua yang ingin dikartunkan tu...... mudah je...... korang tengok dulu 8 gambar kat bawah ni......ikot turutan tau.......

First

Second

Third

Fourth

fifth

Last

Dah Puas tengok 6 gambar tu?.......ok, ni plak care join kontest kecil kecilan ni....

1) Mestilah seorang follower Roq's Blog.......(jangan tipu2)
2) Buat satu Entry Bertajuk...... (Pertandingan kecil kecilan....."Carik Sampai Lubang Cacing"...)
3)Ambik gambar kanak2 tengok cacing tu.....Pastu 'link'kan ke blog ni......
4)Yang ni paling penting......korang godek2 lah setiap entry aku untuk  carik kat mane 6 gambar tu berade...
    korang save setiap gambar tu.......pastu letak kat entry korang....IKOT TURUTAN tau....
5)Perlu tag orang ke?.....x payah kot....nanti korang susah nak menang....betul x?...hahaha
6) Dekat bawah tu, sambung ayat ni ....."saya suka roq's blog sebab........" ....x lebih 20 patah perkataan.... 
7) Hanya 7 orang dengan jawapan betul dan pantas akan dipilih
8) eh lupe.....tinggalkan link entry korang kat ruangan komen ye........ahaha

 Ok.....disebabkan kontest ni kecil kecilan........hadiah pon ciput jek.......Korang akan dilukis secare detail....kalo korang terpilih untuk menang, nanti aku bagitau aku nak detail ape dari korang :)........


pssstttt~hahah.....aku da kurangkan jadi 6 je....cepat2.......


Amaran! : contest ni boleh menyebabkan rabun...hehehe