Friday, December 31, 2010

every year pon same.......

Kung Kang Kung kang.......alexender!~....(nada chef puan)

Aku pasti.....setiap blogger mesti buat entry pasal new year kan?...huhu.....
ah! aku x kire....aku nak buat gak...huhu......

berikut merupakan bende same yang diulang2 ulang setiap taon......

PERTAME, menukar kalender kat dinding ngan kalender baru.....kalender kude paling populer...hehe
KEDUA, ramai gak yang bayar hutang tidor gare2 tengok bunge api dan berparti.....
KETIGA dan terakhir....ramai gak yang membuat azam baru yang rate2 nyer x tercapai pon...hahaha...macam aku......
OK dah tu je.....mals plak rasenyer nak hapdate...tu yang pakai paint, mudah, cepat, dan .....errrr......simple?....ape2 lah....

Goreng pisang petang

err......menunaikan janji pada petang ni....hadiah kepada akak softouch hanim :)...

saya pakai tibai je kak....makumlah, pakai paint.....x pandai la photoshop.....huhu..harap2 ok la...


secare rasminye .....request paint ditutop.......kalo aku sempat dan x tau nak buat ape, aku buatkan la ye........huhuhu.......

Thursday, December 30, 2010

Mayat Hidup Semula di Malaysia

Ohoooooiiiiiii~

OK......entry hari ni aku nak korang berimaginasi....boleh?....mestilah boleh kan?...hehehe

Kronologinya, korang bosan sangat dudok rumah......lalu korang pon keluar rumah nak jalan2....tapi korang rase macam kene ikot seseorang.....
dengan pantas korang menoleh ke belakang.....dan korang nampak.....ZOMBIE!!
Ape lagi.....korang pon lari sepantas yang korang boleh.....
Nak dijadikan cerite....dandan lak korang tersadung pastu terjatuh.....zombie tu betul2 blakang korang nak makan daging korang dah ......
Dalam kekalutan melampau....korang terlihat satu bende yang berdekatan yang boleh dijadikan senjata dan sikit je lagi korang nak dapat sentuh "senjata" tu....
Orait....sekarang kembali ke dunia nyata......korang nak tau tak senjata ape yang korang dapat?......mudah sahaja....
SILA LIHAT KE SEBELAH KIRI ANDA, BENDE APE YANG PALING BERDEKATAN

hahahaha...mudah sahajakan?.....aku dapat remote astro.....camne nak serang zombie ni?....sekarang bagitau korang dapat ape pulak....hehehe


Tahniah UPIN IPIN........Shut up ENDON !

YEAYYYY....malaysia menang! aku pasti beriban orang dah buat blog entry pasal ni.....tapi aku pasti aku punye memang lain giler dari yang lain.....hehehe...

OK!....jalan ceritenye.......Pukol 7.30 aku dah terpacak depan TV...huhu....ni semua gara2 takut terlepas game.....Semangat kan?.....tapi serius...jantung aku kaw2 punye berdegup....rase macam nak kene kiss ngan megan musang awekku...hehe
Tunggu punye tunggu punye tunggu x gol2 gak......sampailah habis First half....huhuhu.....Dalam kecuakan terlampau tu.....sempat jugak aku bayar hutang dinner dalam tempoh kurang 15 minit
habis je dinner, terpacak balik depan TV....tunggu sikit.....GOOOLLLLL!!! yeah! Malaysia dapat first score.....satu rumah bersorak!!....giler bangge siot!!
Seriously aku rase Malaysia boleh menang game ke-2 ni.....tapi dah rezeki indonesia dapat 2 score


Anyway......dengan aggregate 4-2 ......MALAYSIA dinobatkan juare! tu yang paling pentingggg!!! Cayalah!!....rase macam nak teleport ke indon celebrate ngan dorang...huhu
Dalam keseronokan kiter menang ni.....sumpah aku cakap, aku rase sangat KECEWA ngan orang indonesial.....Dahla player kiter pon dier layan cam taik.....tak habis2 ngan slogan GANYANG MALAYSIA dier tu.....welllll....come on lah! janganlah jadi bodoh sangat.....x habis2 ngan propaganda tu......dorang kene ingat dorang carik rezeki kat mane.........Bukan stakat player je....ape2 berkaitan ngan Malaysia semua dorang x puas hati....contohnye......
Sial je kan! Cibai betul !.....kesian upin ipin comel.....aku jumpe gambar ni dekat link ni......LINK INDON CARIK PASAL...... dorang kene ingat......Biler dorang susah sape yang tolong??.....MALAYSIA jugakkan.......Alhamdulillah kita x kene bencane.....MALAYSIA hakikatnye sebuah negare WONDERPET yang selalu membantu orang lain...hehehe

Akhir kata dari UPIN dan IPIN.....




Tuesday, December 28, 2010

Ummi iman punye request

ohoooiiiiii~

huhuhu.......akak ni kawan kakak aku (ayat kucar kacir)..... selalu je bagi komen2 dekat entry .......akak ni owner blog ceritera ayah umi iman.... ...akak softouch untuk blog "Ibu Abah Danish Darissa" pon ade request jugak.....huhu....kalo sempat aku buatkan ye kak...huhuh..yang ni aku bagi akak ummi iman dulu......

seperti biase...kalo aku pakai paint, aku sebenarnye main "conteng2" je......memang susah la kalo nak same sebijik kan...huhuhuhu....

YEAY!! dapat tiket freeeeeee~

errrr...aku pon x pasti sebab baru lagi kan......kalo kiter dapat tiket Premiere Screening yang dianjurkan nuffnang kan, nanti dier hantar kat email ye?......aku check email....dier tulis camni ha....

aku rase betul la kan...maklumlah, x pernah2 dapat pape sejak blogging....huhuhu......ni contest pertandingan Season Of The Witch, dianjurkan nuffnang......60 terkreatip dapat tiket.....weeeee~
 happy giler ah!! huhu.......

Pfffffttttttt~.......Awek aku dah ajak dah......mestilah pergi kan?.....hahahaha XD
anyway, aku dah try dah lukis awek aku pakai paint....SUSAH NAK MAMPOS!.......aku buat mate je dah 10 minit....malas nak sambung.....hahaa
hahaha.....mesti korang tengok gambar real ngan gambar paint banyak kali nak tengok same ke tak kan???.....ingat aku x tau....heeeehehehe

Monday, December 27, 2010

Mak korang pernah tak??

OWH HOOiiiiiiii~

entry ni aku terpikir time makan nasik tadi.....gigih giler buat......
mase kecik2 dulu la kan, kalo bab2 makan memang malas giler....kalo mak x suap, jangan harap nak makan sendiri....asyik pikir main je.....haha
 
memang best kalo mak suap.....tapi satu je yang x best, biler mak suap, kene makan sampai habis ....... tak kire berape banyak nasik ade atas pinggan tu......kadang2 rase nak termuntah pon ade...huhu

Tiap kali aku tak nak makan sampai habis....dengan muke menakutkan, mak aku akan cakap macamni.....

Mau nyer aku x cuak..... dah la time tu jahiliah  lagi....imaginasi mengarut je....kadang2 aku imagine nasik menangis dalam tong sampah........memang la horror giler kan?
Tapi bagus jugak mak aku buat camtu....sampai hari ni aku kalo makan nasik je mesti cube sedaye upaye nak habiskan......x baik membazir.......huhu....eh jap2......aku dah besor2 ni ade gak kadang2 imagine nasik2 kecik tu nangis.....camni ha
Ahahaha....comel je kan....rase nak picit2........

Saturday, December 25, 2010

berkhalwat bersama paint window 7

ohooooiiiiiiii.........(u know who)

huk2....nak share sikit update ari ni.......seperti biase, kalo aku bosan mesti aku main conteng2 kat window 7 sesambil melatih skill lukis2.....pagi ni aku try lukis muke anak buah aku.....aku tengok gambar kat sebelah laptop .........tapi baru aku prasan gambar tu xde dalam laptop....so, aku pon carik kat FB akak aku gambar yang lebey kurang la......hasil nyer....

gambar real tu gambar mase dier kecik2........dah lain sikit.....huhu rambut dier pon da panjang.....best la conteng2.......haha :P

Friday, December 24, 2010

MENORON

Ohooooiiiiii~ (rindu m daud kilau)...

seperti tajuk diatas........menoron merujuk kepada anda telah menyaksikan citer TRON....haha
so, kalau dah tengok Narnia?......itu kiter panggil Imsornia.......dah tengok Harry Potter.....itu kiter pangil.....My Armpits gets Hairy........(ape aku mencarut ni?? (- -_") )

dah2.....kembali kepada laluan lurus.....berikut merupakan kronologi menonton citer ni....

Mule2 of kos drive......sape sangka kat Kuale Selangor dah ade pawagam....betul!! aku x tipu !!! name pawagam tu Lotus Five Star....name macam kapur kasut je........haha......

 wuhuuuu.....tengok citer banyak grafik, mestilah tengok dalam 3D....baru puas........sementara menunggu masuk, kitorang pusing2 dulu tempat ni......sikit giler vavi kedai ....sesatunyer kedai yang menarik perhatian ialah ALIANTO.....barang mekap......akak aku husya mekap.....aku husya awek promoter mekap......Arien name dier....comel siot.......
Pergh!! tengok2 jam rupenyer lagi setengah jam baru boley masuk......alang2 nak tengok movie....kitorang pon belilah Pop Corn......serious weh.......Pop corn "large" dier kan, lagi kecik dari  gigi halimah jongang....siol je....


 Yang aku mushkil.....selalunye 10 minit sebelom tayangan orang dah leh masuk.....yang ni dah sampai waktu tayangan pon pintu x bukak lagi.....

 Takpelah......tempat baru....mestilah blur2 lagi management dier....last2 dapatlah gak masuk.....Spek 3D pon dah dapat......Ape lagi.....kitorang kalo keluar mesti buat ala2 batak.....hahaha...mencapap giler....siap amik2 gambar lagi...
10 minit pastu barulah start citer........OMAIGOD!!......subtitle pulak xde!......selamat MUET dulu band 3....paham gak la sikit2.....akak aku blur terusss........Yang paling x tahan, ader satu group member2 depan kitorang tidur terus!!....berjemaah siap.......ni semua gara2 x paham akibat xde subtitle........
Haishhhh~~~ X kisah la.....akhirnyer dapat gak melepaskan kesangapan menonton TRON walopon banyak giler bende yang x memuaskan ati.....management baru.......kasilah chance ...:)


Wednesday, December 22, 2010

lelaki melayu perompuan negro

ohoooooiiiii..........

wuwuwu.......aku rase sedih giler macam disahkan menopos.....
aku balik kampung...tenet xde .....pergi cc ingat nak update blog......rupe2nye gambar x leh edit plak....wuwuwuw~

selamat ade gak aku sediakan entry yang x payah edit gambar banyak2...
video kat bawah ni aku jumpe kat ewwtube....korang tengok dulu...

dah puas melihat perompuan negro ??......kalo korang nak tau, time aku kecik2 aku "ketagih" tengok video lagu ni.......lagu dier aku rase best giler......
dan aku sangat pasti korang akan melihat pompuan seperti ini......(siap lukis, x bley blah).....
gambar x edit huduh nak mampus


betul x korang nampak minah bibir tebal ni......aku pon x pasti kenape cambest je tengok muke minah ni........
pastu mule aku terase ragu2 akan video kat atas......adakah aku menyukai lagu itu sebenarnye, atopon pompuan yang menari......otopon aku memang menyukai perompuan negro?.......ARGGHHHHHHH!!!

Friday, December 17, 2010

Lelaki Disahkan Hamil

pergh! tajuk nak havoc je an...pompom lebih..hahaha.... entry kali ni sebenarnye nak cakap, lelaki itu telah sah dihamilkan didalam perot ibunye....haha..........biaser la, kalo pompuan mengandung mesti ade ngidam something kan.......
Yes! time aku pregnant...eh, time mak aku pregnantkan aku, dier ngidam makan burung merpati.....maka tok hasib berusahalah carik burung tu.....
mak aku heppy la kot mase dapat burung tu, aku pon x tau.....dari citer akak2 aku, kaki burung tu kene ikat.....camni ha......
dah name pon ikat kaki kan.....konfem2 la burung tu boley terbang lagi....lain lah kalo okat kepak dier...nak dijadiukan citer......burung tu pon sempat gak terbang.........mak aku sedih giler....maklomlah, bile ngidam, nafsu lain macam sikit.....
hahaha....seperti biase, "Group of Kakaks" la yang 'diperintahkan' untuk mengejar burung merpati tu.....habis pusing satu kampung mengejor.....kali ni Kak Cinda ngan Kak Pidah yang ditugaskan

disebabkan burung tu x boleh hinggap kat pokok pasal kaki kene ikat, last2 jatuh la jugak....kakak aku pon bawak balik.....aku rase, konpem kakak aku puas hati giler burung yang menyusahkan dorang kene sembelih
hahaha....last2 dapat gak lah mak aku memenuhi nafsu mengidam dier.....katenye burung tu dibuat sup...ntahlah....
ha....begitulah citernye kisah mak aku mengidam....sape2 yang nak share citer mak dier mengidam, bolehlah komen........sape yang ade pengalaman mengidam pon boleh...sila2la komen :)

Thursday, December 16, 2010

Kusangkakan sejuk di puncak bukit, sejuk lagi rumah ber-aircond

Tajuk memang ade kene mengene ngan entry,huhu......Alkisah maka ciklinn dengan murah hati mengajak aku pergi Cameron Highland.....wuhuuuu....dapat gak aku berjalan-jalan time cuti......subuh2 sepi'e  dah bertolak.....bajet sampai cameron nak tengok sun rise la....hahaha......seperti biase juge, Abang ajak la yang drive.......kitorang plak membuta........
Mak datuk! jalan nak naik atas giler vavi punye curve.......dah la tepi cerun.....horror siot.....

Tapi x kisah la........akhirnya kitorang sampai ke destinasi pertame.......
"Kawasan Muntah Berjemaah".......
aku yakin, korang mesti x pernah pergi tempat ni lagi......tempat ni unik sikit....korang boleh muntah beramai-ramai.........nak tau kat mane? mestilah kat sepanjang jalan cameron......tapi korang jangan lah muntah sebelah restoran, kesian orang tengah makan...tapi serious...memang pening tahap gaban.....
okey....kakakku dah x tahan....sila klik nak tengok dier muntah.....hahahaha....dier je muntah....yang lain masih bertahan............masing2 perot kosong, ape lagi....carik breakfast la.........pagi2 sejuk tu kitorang singgah satu kedai makan.....brader tu ambik la order......aku boleh plak terorder "teh ais"??........brader tu dah pelik dah....couple (dah kawin kot)  yang dok semeje ngan kitorang senyum2 je....damnit!
lepas je makan, kitorang memulakan perjalanan....destinasi pertame........ladang strawberry.......macam x pernah datang, kitorang batak2 ambik gambar....hahaha...sekali-sekale kan.....
sape cakap strawberry manis kalo makan kat atas tu?khurafat betul....masam je......habis je melawat , beli la sikit strawberry kering.......pastu pergi melawat ladang teh plak.....
masing2 dah malas nak pegang kamera punye pasal....budak kecik yang bername Aisy la yang mengambik gambor...hak3...tapi cantik gak gambor dier ambik.....xde papepon ladang ni .....ade scene bukit2 je..... tu yang singgah sat :P.......eh aku lupe....kitorang ade shopping jagung fresh kat tepi bukit.....tapi terlupe nak lukis :P...........ok, gambar pon dah ambik....servinier pon dah beli......balik lah pulak.......tak ku sangke sempat jugak ciklinn nak singgah sungai.....name sungai pon aku x hengat

ala.......mandi pon buat syarat datang sungai je.....yang bestnye....kat sungai ni ade sumber air panas.....bila terpijak part panas je....rase  macam nak berkungfu !!....panas siot!!......

yang aku prasan la kan....cameron dah x sesejuk dulu dah....(tetibe terkeluar point ni)

wah....banyaknye aku membebel kat entry ni....haishhhhh~XD

Wednesday, December 15, 2010

The Season of the Witch is Here.........

Speaking of witch...most people will probably imagine a women with big nose, wearing bend cone head, and perhaps bring or ride a broom. Duh.......from what i know, every country in the world have their own type of witch........is a female shaman included as witch?....seriously i dont know what the difference, haha :P
Ok, one thing that i 'scared' about witch is not her face .....perhaps a little......but the thing that i fear most is the ability of them to control or attack other people......
Urghhhhh! if i meet a witch and she wanted to attack me, i really wish it is not related to COCKROACH cause i really really really do hate that creature! haha.......IF i have a wizard power......i will kill the witch using my cheap branch that i found under a tree ..hahaha...ABRAKADABRA!...puffffftt!!.....the witch dissapear....
owh......there is a new movie coming out  that got related to witch......If we see the poster of a wizard and witch movie.....usually we will see a poster with somebody holding the 'stick'.....like this

booooooring rite........but this movie is different......with a poster with a picture of a guy holding a flamming sword....plus , a sexy image of a lady on the sword......this picture is awesome! :)

Season of the witch 
Ok....want to know the synopsis of Season Of The Witch??......here it is
In the supernatural thriller Season of the Witch, Nicolas Cage stars as a 14th century Crusader who returns with his comrade (Ron Perlman) to a homeland devastated by the Black Plague. A beleaguered church, deeming sorcery the culprit of the plague, commands the two knights to transport an accused witch (Claire Foy) to a remote abbey, where monks will perform a ritual in hopes of ending the pestilence. A priest (Stephen Campbell Moore), a grieving knight (Ulrich Thomsen), an itinerant swindler (Stephen Graham) and a headstrong youth who can only dream of becoming a knight (Robert Sheehan) join a mission troubled by mythically hostile wilderness and fierce contention over the fate of the girl. When the embattled party arrives at the abbey, a horrific discovery jeopardizes the knight’s pledge to ensure the girl fair treatment, and pits them against an inexplicably powerful and destrustive force.

Perhaps if you want to know better...u can just clik the link down here :)